Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Опозиційні депутати обурені, що питання медиків хочуть вирішити по-хитрому…

2020 08 05 med

 

Вчора мала відбутися сесія міської ради, на яку смілянські медики покладали багато сподівань, бо хочуть отримати свою заборговану за 4 місяці зарплату. Напередодні на мітингу, медикам повідомили, що нібито якийсь компроміс знайдено. Люди навіть не вийшли зранку на чергову акцію протесту, тому що сподівалися прийти на сесію і почути приємні новини. Але нічого не відбулося. Сесія знову не зібралась, бо не було кворуму – опозиційні депутати знову не прийшли.
Чому так сталося? Чому ж не прийшли опозиційні депутати, серед яких є ВО «ЧЕРКАЩАНИ»?
Ми попросили міських депутатів від фракції «ЧЕРКАЩАНИ» пояснити ситуацію, адже їх вже починають звинувачувати у спеціальному розпалюванні конфлікту між медиками і владою. І ось як депутати обґрунтували свої дії:
- Ми не стали брати участь у цьому фарсі, організованому міською владою. Насправді на сесії нам пропонували проголосувати тільки за те, щоб медики отримали зарплату за один місяць! І знаєте, звідки влада придумала взяти гроші на зарплату медикам??? Знявши 4 мільйони 200 тисяч із управління освіти – із зарплат педагогам! Тобто медикам вони зараз тимчасово хочуть закрити рота, а наступного місяця мітингуватимуть вже вчителі, бо їм не доплатять. Ще пропонується зняти 800 тисяч з відділу культури, з ремонту клубу на Загреблі. Але це можна зробити, то не критична сума. І все одно медикам не вистачає 2 мільйони 200 тисяч гривень.
Та навіть ці кошти не вирішать проблему, через місяць медики знову стоятимуть під стінами Будинку рад, тому що їхнє питання треба вирішувати комплексно, спочатку проголосувавши за спеціальну програму для підтримки поліклінік. Проте у міській раді зібралися такі спеціалісти, що й не знають правильну процедуру, як це робиться. Тому вони знову штовхають депутатів на незаконні рішення, щоб перекласти на нас відповідальність за свою некомпетентність.

Що ж пропонуємо ми, опозиційні депутати?

Більшість депутатів пропонує розумне рішення: щоб кошти на зарплати медикам зняли із преміального фонду працівників виконкому, який складає понад 4 мільйони гривень. І тоді не треба буде забирати гроші у вчителів. Ми переконані, що неправильна кадрова політика, коли міський голова призначає незаконних заступників, по два керівника на одну посаду, - тільки розбазарює бюджетні кошти. Міський голова і працівники виконкому тільки паряться на своїх проплачених телеканалах та по суті не роблять нічого корисного для міста. Скорочувати штат дармоїдів-службовців він не хоче, а от 100% премії всі отримують справно! Тож ми хочемо, щоб службовці пішли на поступки медикам міста і пожертвували своїми преміями для медицини!

На відміну від міського голови та його прибічників-депутатів, які влаштовані на посади у місцевому самоврядуванні і напряму залежать від мера, опозиційні депутати не можуть постійно ходити у Будинок рад і виконувати всі забаганки міського голови. Нам зарплату з бюджету ніхто не платить, нам треба працювати і годувати свої сім’ї. Тож щоразу приходити і брати участь у спектаклях міської ради ми не будемо.

До того ж міський голова продовжує обманювати нас і громаду, демонструючи свою неповагу. Він обіцяв звільнити пана Смоликова, а сам поставив його директором КП Смілакомунтеплоенерго. Обіцяв звільнити пана Федоренка, той щось бігав, показував заяву, а сам і далі проводить засідання, є членом виконкому, керує містом… Ми це все бачимо і розуміємо. І досі сподіваємось від міського голови виважених розумних рішень.

 

scroll back to top

Коментарі  

Михайло
0 #6 Михайло 09.08.2020, 15:16
Цитую Валентина:
На сьогодні не отримують заробітну плату лише медпрацівники поліклінік. Інші медпрацівники лікарень, сімейні лікарі справно отримують гроші з преміями та іншими надбавками, а також дуже ловко беруть гроші з пацієнтів і геть не красніють і ганьба не кричать. То хай по братські і поділяться з своїх хабарів з колегами. Слабо?

А це вже дуже цікаве та важливе питання. То чи беруть лікарі хабарі?
Цитата
Валентина
+4 #5 Валентина 07.08.2020, 19:26
На сьогодні не отримують заробітну плату лише медпрацівники поліклінік. Інші медпрацівники лікарень, сімейні лікарі справно отримують гроші з преміями та іншими надбавками, а також дуже ловко беруть гроші з пацієнтів і геть не красніють і ганьба не кричать. То хай по братські і поділяться з своїх хабарів з колегами. Слабо?
Цитата
Олена
+1 #4 Олена 06.08.2020, 10:42
Тепер опозиційні депутати хочуть стравити між собою медиків та рядових працівників виконкому. Хай такі міліонери як Лихолай, Нікітченко, Стригун та інші залізуть у свій карман а не чужий та дадуть медикам зароблене. А то привикли по чужим карманам лазить та тирити. І хочуть таким чином щоб негатив весь був проти Цибка якщо той піде у них на поводу і паплюжити його будуть не тільки медики а і його рядові підлеглі і робити йому пакості.
Цитата
Той хто знає
-4 #3 Той хто знає 05.08.2020, 22:27
Розігнати всіх. А Смілу розформувати. Гибле місце. Населення вивезти та розселити по інших регіонах. Бажано в Донецьку та Луганську область, там таких багато спільну мову знайдуть. Рудик подавай законопроект. Пройде за милу душу.
Цитата
Працівник
+8 #2 Працівник 05.08.2020, 15:27
@"штат дармоїдів-службовців"
І ще одне там працють люди по 10 і більше років. Професіонали. Дармоїди це керівникі міста разом з депутатами які змінюються кожні 5 років. Під час скорочення скоротять простих людей. Всі "Блотні" керівники всі залишаться. Невже це не зрозуміло. Якщо скоротять людей які щоденнно виконують свої обов’язки це буде "ЖО**А". І знову ура перемога.
Цитата
Працівник
+7 #1 Працівник 05.08.2020, 15:20
Інформація це відповідає дійсності. Не потрібно мішати в одну кучу керівницто міста і звичайного працівника, простого робітника. У виконкомі премії в 100% (і навіть більше) отримують чоловік 10-15. Простий головний спеціаліст ніколи не отримував і не отрмує 100% премій. А буде наступне заберуть гроші з фонду преміювання. Молодці. Перемога. Тільки ці 10-15 чоловік як отримували захмарні премії так їх і будуть отримувати. А простий працівник залишиться на голій ставці. І тоді йому не буде як прокормити його сімю.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.