Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Сьогодні сміляни пом’янули загиблого Героя АТО Євгена Войцехівського

2020 07 08 evgen

 

"МАМО! Я БУДУ ПЕРШИМ ЗІ СМІЛИ..." - так говорив своїй мамі, Євген Войцехівський з позивним "Чех", наче відчуваючи, що йому доведеться відкрити рахунок жертв на вівтар боротьби, яку Сміла платить у війні з Росією за державність і суверенітет України.
Про це пише лідер ГО «Територія Гідності» Анатолій Терещенко на своїй сторінці у Фейсбук:
«Шість років тому, 9-го липня 2014-го сміляни хоронили свого першого земляка, який загинув на російсько-українській війні — Євгена Войцехівського (Чеха).
Євген народився 16 липня 1979, у м. Кам'янка, УРСР.

 

2020 07 08 evgen1


Будучи командиром підрозділу глибинної розвідки «Холодний яр» батальйону "Айдар" загинув 7 липня 2014, у м.Щастя, Україна.
Подробиці загибелі
Під час збору групи розвідки, до котрої входив Євген, близько 5-ї години ранку до комендатури у місті Щастя прибули два авто під українським прапором. За словами прибулих, в багажнику одного з автомобілів знаходився полонений терорист. Автомобіль пропустили до середини, інше авто залишилось біля воріт. Прибулі хотіли потрапити у комендатуру нібито для допиту захопленого, але «Чех» заборонив, після чого виникла словесна суперечка. Євген було зібрався одягнути «розгрузку» та передав свій автомат товаришу, коли прибулі вистрелили в нього з автоматичної зброї. Унаслідок цього отримав три кулі — у живіт, груди і смертельну — в аорту.

 

2020 07 08 evgen2


Нагороди
26 лютого 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність III ступеня» (посмертно).
Почесна відзнака «За заслуги перед Черкащиною» (2014, посмертно).
Особлива Відзнака «Залізний хрест» (2014, посмертно).
У героя залишилися мати, батько та дружина з двома синами — 2006 і 2009 р.н.
Вшанування пам'яті
7 липня 2016 року у місті Щастя на Луганщині урочисто відкрили меморіальну дошку на честь снайпера добровольчого батальйону «Айдар» Євгена Войцеховського. Вона встановлена на стіні колишньої школи міліції, де загинув боєць.
У Смілі на його честь названі вулиця та провулок - Євгена Войцехівського.
Сьогодні, 7 липня о 9.00 на цвинтарі "Орел" рідні, близькі, друзі, бойові побратими, громадські активісти міста та району зібралися біля могили героя, щоб вшанувати його пам'ять.

 

2020 07 08 evgen3


До присутніх зі словами вдячності звернулася мама Євгена: "Я дякую вам, що бережете пам'ять про нього - це допомагає і нам, його рідним, переживати важку втрату. І вселяє віру, що його смерть не була даремною".
На завершення віче прозвучав державний Славень та трикратне: "Слава!" розірвало цвинтарну тишу.
Слава Україні! Героям Слава!»

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

28 березня 2024, 15:30

2024 03 28 operПід час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.