Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Сміляни сьогодні мітингували на акції протесту профспілок у Києві

2020 06 30 vimogu5 

 

Сьогодні, 30 червня, у Києві та регіонах України відбулась інформаційна акція профспілок усіх сфер діяльності.
Вимога протестуючих - не допустити прийняття антипрофспілкового законопроекту № 2681 та інших антисоціальних законів.
Зараз у всій країні зростає масове невдоволення членів профспілок щодо антипрофспілкового законопроекту. Тож Профспілки України попереджують про протест проти спроб нинішньої влади прийняти - незважаючи на економічну кризу і наслідки карантину - нові антисоціальні та антипрофспілкові закони.
У країні відсутнє народовладдя – звучало у виступах керівників членських організацій ФПУ. Відсутня належна реакція на петицію, яку підписали більше 25 тис. членів профспілок про не підтримку антипрофспілкового законопроекту від Галини Третьякової та збір підписів за її відставку з посади голови профільного парламентського комітету.
Відзначалось, що запропоновані парламентом і урядом нові закони про працю та № 2681 щодо діяльності профспілок спрямовані на подальше обмеження конституційних, трудових прав працюючих і обмеження ролі профспілок, які представляють їхні інтереси.
Проштовхуючи ці законопроєкти, влада ігнорує як думку українських профспілок і видних юристів, так і зауваження міжнародних організацій та профспілкових центрів.
Представники профспілок наголошують на необхідності активних діях, які б спонукали владу прислухатись до вимог працівників, що мають гарантоване Конституцією право на об’єднання і солідарні дії на захист своїх трудових прав, гідне життя. А також акцентують увагу на необхідності участі профспілок у місцевих виборах, що мають відбутися восени поточного року для представництва інтересів найманих працівників.
ФПУ підтримала Міжнародна організація профспілок, Європейська конфедерація профспілок, національні профцентри європейських країн, галузеві – Глобальний союз Indastrial та інші у боротьбі з антипрофспілковим законом.

 

2020 06 30 vimogi1


На попереджувальній акції протесту побували і сміляни, серед яких обласні депутати від Сміли – родина Далібожаків, а також народний депутат від нашого округу Сергій Рудик.
Спочатку профспілки пікетували Верховну Раду України. Далі колона пішла до Офісу Президента України.
Під час акції були дотримані соціальна дистанція у 1,5 м між кожним учасником та всі профілактичні засоби для недопущення зараження на коронавірус.

 

2020 06 30 vimogi

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.