Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Конфлікт затягується – знову не відбулась сесія міської ради (відео)

2020 05 28 sesssiyz 

 

Знову якесь дежавю – на заплановане третє пленарне засідання 122-ої сесії міської ради, яка розпочалась ще 6 квітня і яку досі не можуть закінчити – не з’явилась більшість депутатів. На сесії не приходять одні й ті ж 19 депутатів. Через них немає кворуму і сесія зривається та переноситься.
Просто якийсь глухий кут.
Дві групи депутатів вперлися на своїх позиціях і не хочуть йти один одному назустріч та шукати компроміс.
Цього разу на засідання прийшла група медиків, очолювана начальником відділу охорони здоров’я. У медичних працівників вже з’явилась заборгованість з виплати авансу, намічаються борги по зарплаті за травень у сумі 2 мільйони 200 тисяч гривень. Також не профінансовано пільгові ліки, харчування у лікарнях, оплату комунальних послуг.
Секретар міської ради Віктор Федоренко пояснював медикам, що кошти їм на зарплату віднайшли, проте немає більшості депутатів, щоб проголосувати за це рішення.
Потім Віктор Федоренко знову провів юридичний лікбез щодо порядку проведення сесії. Він вкотре нагадав, що на 122-ій сесії залишилися лише земельні питання. Ніяких фінансів, премій, ремонтів більше немає. Тож чому б депутатам не зібратися всім разом та проголосувати за ті останні земельні питання і закрити вже цю довгу сесію.
Відео про це можна подивитись на каналі Сміла.ua 

 


Потім секретар міської ради намагався пояснити присутнім у чому суть конфлікту між групами депутатів – різні бачення про розподіл бюджету. Міський голова та його команда – планують утримати кошти в купі , приберегти, і витрачати на глобальні проблеми міста. А інша опозиційна частина депутатів хочуть розтягти бюджет на свої округи, виконати обіцянки перед виборцями і розвивати свої дільниці.
Потім Віктор Федоренко зачитав звернення від міської фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» до міського голови. І хоча цей лист був адресований саме Олексієві Цибку, Віктор Федоренко прокоментував кожен пункт та пояснив, з чим не погоджується.
Цікаво, що у своєму зверненні ВО «ЧЕРКАЩАНИ» пропонують достроково припинити повноваження секретаря Смілянської міської ради Федоренка В.А., вимагають звітів на сесії про роботу від міського голови Олексія Цибка, в.о.першого заступника Павла Смолікова, заступників Павла Іщенка та Павла Кондратенка і керуючої справами Людмили Осейко.
Відео про це можна подивитись на каналі Сміла.ua

 

 


У підсумку міський голова Олексій Цибко звернувся до медичних працівників, присутніх на засіданні.
Він нагадав, що по ідеї з міського бюджету не повинні їм платити зарплати, при розподілі бюджету про це не думали. Адже сподівалися, що гроші надійдуть з державної казни.
Однак якщо вже постала така проблема – кошти знайшли. Зняли з ремонтів доріг, із капітальних ремонтів – але на зарплату відшукали. Треба рішення сесії і присутність всіх депутатів, щоб зробити таку перекидку коштів.
Відео про це можна подивитись на каналі Сміла.ua

 


На цьому засідання завершилось. Продовження сесії знову перенесли на наступний місяць.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

28 березня 2024, 11:31

2024 03 28 rayonЗавдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.