Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Огляд подій 24 квітня: чому побилися міські депутати та приїжджала поліція і прокуратура

2020 04 24 dep

 

Сьогодні наче не «п’ятниця тринадцяте», але негативні події вирували у Будинку Рад із самого ранку.
Почалося все з того, що працівники прокуратури Черкаської області вручили підозру міському голові Олексієві Цибку за перешкоджання роботі депутатів міської ради під час проведення сесії ще аж у жовтні 2018 року.
Події тої скандальної сесії не розглядалися майже два роки, а це раптово випливли, раптово деякі депутати згадали, що їх не було на тій сесії, раптово активно запрацювала прокуратура...


Думка команди міського голови


- Сьогодні у Смілі не вийшло зробити черговий переворот влади, - сказав начальник юридичного відділу Андрій Журіда. – Деякі депутати захотіли зняти міського голову. Він їм не вигідний, бо не дає крутити свої корупційні схеми. Депутати звикли самі керувати містом, Олексій Цибко руйнує всі їхні плани. Переворот не вийшов, але ми очікуємо реваншу наступного вівторка.
- Я не вірю у випадковості. Так не буває, що о 9.00 приходить прокуратура і вручає підозру, а о 10.00 вже збираються депутати і вимагають терміново скликати сесію з явним наміром оголосити недовіру міському голові, - повідомив Андрій Журіда. – Чому збунтувалися депутати? Міський голова мусив знайти спільну мову з Віктором Федоренком, тільки справа налагодилась і почалась робота, так групі «ображених» депутатів це не сподобалося. Вони придумали ще одну проблему – нібито міський голова перешкоджає їхній депутатській роботі. Це маячня. Але ми розуміємо, що вони не зупиняться, будуть колотитись і далі. Це була організована акція проти Олексія Цибка і ми знаємо, хто це все організував.


Хід подій


І хоча депутатів зібралась більшість – 19 осіб, і вони хотіли провести сесію, проте це зробити ніхто не дав. Зчинилась бійка.

 

2020 04 24 dep1


Сесію не можна проводити без участі оргвідділу. А відділ забезпечення роботи міської ради, за дорученням керівника, саме з сьогоднішнього дня переведений на роботу у дистанційному режимі.
Тому депутати знову зібрали підписи і знову пішли лаятись у кабінет міського голови. Утворилась штовханина, яка теж ледве не закінчилась бійкою.
Натомість міський голова та секретар міської ради провели засідання раніше запланованого виконкому. Але у дивному складі – із старими та новими членами виконкому.

 

 

 


Думка правоохоронців


Тим часом депутати викликали поліцію, щоб правоохоронці розібралися у цій складній ситуації. Поліцейські почали опитувати свідків і брати пояснення у депутатів.
Самі ж правоохоронці обурювалися – навіщо було викликати поліцію? Тепер ситуацію у Смілі візьмуть на контроль в області і в Києві. Що це таке вчинили депутати??? Кому зробили краще? Тільки нашкодили самі собі і місту.


Думка опозиційних депутатів


Міські обранці, які збунтувалися проти міського голови, вважають, що він поводиться не зовсім адекватно. Вони зібрали 19 підписів і мали право провести сесію, а мер їм перешкодив.
Депутати не розуміють ігри з двома секретарями міської ради: то любимчиком був Костянтин Синьогуб, а тепер він різко не такий, і розпочалась співпраця з Віктором Федоренком.
Їм не подобається, що міський голова анонсує, нібито він живе і працює на одній любові до міста, а тим часом у соцмережах демонструють документи з великими зарплатами і преміями його підлеглих та приїжджих членів його команди. Склад працівників виконкому не скорочується, їхні премії ростуть.
Також депутатам не подобається, що вже була проведена бюджетна комісія, гроші вже розподілили на певні об’єкти. А тепер все змінюється, гроші забираються і складають у резервний фонд. Хоча кошти потрібно дати на зарплати медикам.
А ще депутати розкритикували проведення сьогоднішнього виконкому. На їхню думку, це чергове порушення закону, на яке Олексій Цибко пішов свідомо. У виконкомі теж не вистачало голосів, не було кворуму, був неправильний склад членів виконкому. Тож рішення цього виконкому на думку депутатів – незаконні.


Думка депутатів, які підтримують міського голову та секретаря


У Смілі вже почалась передвиборча конкуренція і боротьба між депутатами. Кожен депутат вибив на свій округ для своїх виборців якісь суми. Ті, депутати, які найбільше колотяться, - хочуть забрати собі по мільйону на будівництво футбольних полів, на ремонт стадіонів, на ремонт доріг у своєму окрузі.
Але тоді, коли всі ділили міський бюджет, не було проблеми коронавірусу! Тепер міський голова і секретар хочуть повернути кошти назад і по-новому розпланувати бюджет, заощадити резервний фонд, бо ще невідомо, чим закінчиться цей карантин.
Проте у частини депутатів зовсім немає совісті. Навіть у цей складний час вони не хочуть компромісу, співпраці, порозуміння. Просто хочуть заробляти гроші, заводити своїх підрядників, набирати бали від своїх виборців, бо чергові вибори у місцеві депутати будуть вже цієї осені.

scroll back to top

Коментарі  

Сократ
+15 #2 Сократ 25.04.2020, 09:11
Звертаюся до всіх мешканців м. Сміла. Подивітся на всіх цих клоунів хто зараз депутат, міський голова, міськвиконком. Випишіть їх усіх чи запамятайте. І щоб після наступних виборів жодного з них. Жодного їх там більше ніколи не було. Щоб і не смерділо ними. Бо єдине що вони роблять це розтаскують бюджет і так вкрай занедбаного міста ще й за це премії собі виплачують. Це плоди руйнівної децентралізації, коли розкрадену "центром" та зруйновану державу кинули на розтерзання місцевим шакалам, які тепер розтаскують вже її по кістках.
Цитата
Сократ
+4 #1 Сократ 25.04.2020, 09:04
Які ж ви всі тупі та безнадійні! Я б вас всіх "обєднав" в один день десь в полі за містом......
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.