Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Накосили очерету на 50 тисяч гривень

2020 01 10 oceret

 

Спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу проведено перевірку інформації щодо косіння очерету на території гідрологічного заказника місцевого значення «Ірдинське болото», розташованого в межах Костянтинівської сільської ради.
Про це інформує начальник обласного управління екологічного нагляду Олександр Позняков.
За його словами, при виїзді на місце інспектори виявили факт заготівлю очерету невідомими особами для подальшої його реалізації. Заготівля проведена на площі близько 3,4 га. На місце події державним інспекторами було викликано працівників поліції, які встановили осіб причетних до вчинення правопорушення. Також, інспекторами на одного з порушників складено адміністративний протокол за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду. Складено відповідні документи та опис незаконного добування природних ресурсів.

 

2020 01 10 oceret1


Крім того, обраховано розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, внаслідок незаконної заготівлі очерету, загальна сума якої становить 46 тис. 580 грн.
Матеріали за даним фактом направлено до обласної поліції для притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.
«Очерет слугує захисною лінією для тваринного та рослинного світу, особливо це стосується територій природно-заповідного фонду. Вражають своїм різноманіттям птахи, що гніздяться на території заповідника, або зупиняються тут під час сезонних міграцій. Проведення будь яких робіт призводить до порушення грунтового покриву та гідрологічного і гідрохімічного режимів, руйнування геологічних відслонень», – наголошує Олександр Позняков.
І додає , зокрема, забороняється застосування хімічних засобів, усі види лісокористування, а також заготівля кормових трав, лікарських та інших рослин, квітів, насіння, очерету, випасання худоби, вилов і знищення диких тварин, порушення умов їх оселення, гніздування, інші види користування рослинним і тваринним світом, що призводять до порушення природних комплексів.

scroll back to top

Коментарі  

Дмитрий
+3 #1 Дмитрий 12.01.2020, 02:05
,,Спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу проведено перевірку інформації щодо косіння очерету..."
ето называется мы приехали получить взятку, и что то не срослось. если поделится деньгами не хотите, будет вам полиция и штраф за сухой бурьян, который к весне кто то подпалит и он всё равно выгорит.
Кто там вызывал етих инспекторов? а ну вызви инспекторов, которые отвечают за ремонт отрезка трассы с Смелы до с. Носачево. а то деньги получили, а отремонтировали кусками, если ехать ночью, есть шанс улететь в кусты от тех ям, некоторые даже обьехать сложно. Почему никто штраф на етих асфальтоукладчиков не наложит? кто заплатит за ремонт авто, которое я почти каждый день бью, проезжая, по етой криво отремонтированной трассе, на работу? зато за бурьян, который никому не нужен, аж 46 тыщ штрафа! интересно, как ети инспекторы считали сумму ущерба? взвешивали скошеный очерет? или считали количество скошеных очеретинок?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.