Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У найближчі 7 днів погода буде характерною для сучасної зими

2019 12 08 pogoda

 

Добігає до кінця 2019 рік, який за попередніми розрахунками буде найтеплішим та найпосушливішим за повоєнний період спостережень.
Про це розповідає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.
За його словами, така погода в метеорологів зветься аномальною, в агрономів - «нервовою», адже періодично виникали занепокоєння за формування врожаю. Досить згадати температурні «гойдалки», червневу спеку та найбільш тривалу засуху за останні 50 років.
Все ж сільгоспвиробники гідно витримали випробування погодою і зібрали пристойні врожаї. Так, цьогоріч Черкащина зайняла перше місце в Україні з урожаю зернових та зернобобових. Проте, якщо засуха залишила лише слід в кінцевих результатах врожаю цього року, в осінній період, практично висушивши грунт, створила найбільш жорсткі умови в державі для сівби озимини та стані посівів перед входом в зиму під врожай майбутнього року.
За спостереженнями, на більшості площ озимина слаборозвинена і знаходяться у фазах сходи - 3-й листок та ще й зріджена, плямиста і вразлива до несприятливих умов зимівлі в разі їх виникнення. Занепокоєння не виникає лише на частині площ південно - східних районів області, де завдяки доброму зволоженню грунту з початку жовтня та поверненню тепла, озимина розкущилася. На жаль, таких площ не більше 20%. Тобто посіви озимих культур в області перебувають в значно гіршому стані, ніж за останні роки. І їх доля в значній мірі залежить від майбутньої погоди.
За прогнозом, в найближчі 7 днів погода буде характерною для сучасної зими – з тривалими відлигами, які тільки порушуватимуть стан зимового спокою. Під впливом Атлантичного циклону, денні температури підвищаться до 1..6° тепла, а нічні від 2° морозу до 3° тепла. Середньодобові температури коливатимуться в межах 0..2° тепла. З середини наступного тижня можливі невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.