Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Посадовець міноборони отримав 482 тисячі “безповоротної” допомоги

2019 11 19 dopomoga

 

Посадовець міноборони, працюючи в Черкасах, отримав поворотну фінансову допомогу в розмірі 482 тис. грн., яка стала “безповоротною”.
Про це йдеться в ухвалах Придніпровського суду, пише “Кропива”.
За фактом отримання та неповернення поворотної фінансової допомоги з жовтня 2013 року розслідується кримінальне провадження за ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата коштів).
Згідно висновку судово-економічної експертизи документально підтверджено отримання Юрієм Каюном поворотної безвідсоткової позики на суму 482 тис. грн.
Позику Юрій Каюн отримав у жовтні-грудні 2012 року, працюючи виконуючим обов’язки директора ДП “Черкаське будівельно-монтажне управління”. Призначений на посаду був за наказом міноборони. Саме ж підприємство, яке нині перебуває на стадії банкрутства, займалося будівництвом житла для військовослужбовців. В зазначений період посадовець видав кілька наказів, якими сам собі надав безвідсоткову поворотну допомогу, яку в подальшому не повернув.
Придніпровський суд задовольнив клопотання слідчого та надав доступ до кредитної справи посадовця у “Райффайзен банку Аваль”. Перед цим банком з липня 2008 року Юрій Каюн має фінансові кредитні зобовязання на суму 6,6 млн. грн. Слідство перевіряє версію сплати кредитних зобов’язань за рахунок коштів отриманих як поворотна фінансова допомога.
Нагадаємо, що з 1997 року Державне підприємство “Черкаське будівельно-монтажне управління” будувало житловий будинок на 129 квартир для військовослужбовців по вул. Грушевського 97/3 в Черкасах.
За даними міноборони, будівництво мало завершитися до кінця 2015 року. Станом на квітень 2015 року, 60 квартир першої черги перебували на стадії готовності 85%. До кінця року планувалося завершення будівництва другої черги з 69 квартир. В 2018 та 2019 роках міноборони оголошувало торги для завершення будівництва, які так і не завершилися укладенням договорів.
Юрій Каюн останні кілька років працює заступником начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України. За час розслідування кримінального провадження йому підозри не виносилися, справа до суду для розгляду по суті не передавалася.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.