Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

ЄС визнав росію державою-спонсором тероризму

 

 

Європейський Парламент визнав росію державою-спонсором тероризму.
Після звірств, вчинених режимом володимира путіна проти українського цивільного населення, євродепутати визнали росію державою-спонсором тероризму.
У середу, 23 листопада, Європейський Парламент ухвалив постанову щодо останніх подій у жорстокій загарбницькій війні росії проти України. Депутати Європарламенту підкреслюють, що навмисні напади та звірства, вчинені російськими військами та їхніми помічниками проти цивільних осіб в Україні, руйнування цивільної інфраструктури та інші серйозні порушення міжнародного та гуманітарного права є терористичними актами та є військовими злочинами. У світлі цього вони визнають росію державою-спонсором тероризму і державою, яка «застосовує засоби тероризму».
Оскільки ЄС наразі не може офіційно визнати держави спонсорами тероризму, парламент закликає ЄС та його країни-члени запровадити належну правову базу та розглянути можливість додавання росії до такого списку. Це призведе до низки значних обмежувальних заходів проти москви та матиме серйозні обмежувальні наслідки для відносин ЄС із росією.
Тим часом євродепутати закликають Раду Європейського Союзу включити російську парамілітарну організацію «група вагнера», 141-й спеціальний моторизований полк, також відомий як «кадирівці», та інші фінансовані росією збройні групи, ополчення та проксі до терористичного списку ЄС.
Парламент закликає Європейський Союз до подальшої міжнародної ізоляції росії, включно з членством росії в міжнародних організаціях і органах, таких як Рада безпеки ООН. Депутати Європарламенту також хочуть, щоб дипломатичні зв’язки з росією були скорочені, контакти ЄС з офіційними представниками росії зведені до абсолютного мінімуму, а російські державні установи в ЄС, які поширюють пропаганду по всьому світу, були закриті та заборонені.
На тлі ескалації терористичних актів кремля проти українського цивільного населення резолюція також закликає країни-члени ЄС у Раді Рада Європейського Союзу якнайшвидше завершити роботу над дев’ятим пакетом санкцій проти москви.
Євродепутати також хочуть, щоб країни ЄС активно запобігали, розслідували та переслідували будь-який обхід поточних санкцій і разом з Європейською Комісією розглянули можливі заходи проти країн, які намагаються допомогти Росії обійти обмежувальні заходи, які вже введені.
Резолюція була прийнята 494 голосами "за", 58 "проти" і 44 "утрималися".

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.