Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Володимир Іващенко

Иващенкогромадський діяч


Про затримання злодіїв та крадіжки дизельного пального


Днями у ЗМІ пройшла інформація про затримання двох працівників депо станції імені Тараса Шевченка – Вадима Валерійовича і Руслана Івановича, які зливали з дизельних потягів пальне.
Але правдиву інформацію про те, що відбулося насправді, преса або замовчує, або не знає.
А все не так радісно.
Нагадаю, що ще в квітні ми розпочали війну із дизельними крадіями. І першим кроком, було очищення Смілянського відділу поліції від людей, які сиділи на цих схемах, які мали свій щомісячний відсоток від крадіжок. І це вдалося зробити. В цьому нас повністю підтримав керівник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий.
Другим нашим кроком був збір інформації по місцях викиду, людях, їх адресах. Було важливо вивчити, за яким графіком і в які години відбувається передача дизельного пального. Адже злодії діяли по різному – одні вдень, інші вночі. На все це нам потрібен був час.
Потім були рейди в місця зливу пального. Весь цей час керівники Смілянської поліції Сергій Іванович Власенко просив долучитися до нас тих, кого вдалося позбавитися. Хотілося довести всім, що ці люди визнали свої помилки і стали на шлях виправлення. Але чомусь ніхто з них бажання не виявив.
І тут Сергій Власенко йде у відпустку. І що ви думаєте?
Колишній працівник транспортної поліції Сергій Березій, той хто «сидів» на долях( його прізвище теж є в схемах), пафосно ловить крадіїв. Організовує цілу спецоперацію. І робить це він на другий день, після того як пішов у відпустку Сергій Власенко.
Що цікаво, факт крадіжки спеціально було задокументовано дуже хитро – " Перевезення краденого палива". А хто його вкрав, де вкрай – ніхто не знає. Тож те, шо тепловозники вкрали дизельне пальне, буде довести вкрай складно. Бо в суді крадії скажуть" їхали, підібрали, везли здавати" або " хтось вкинув в потяг".
Тобто чи дійде справа до суду – невідомо. Але є картинка для ЗМІ. Ще й Сергій Власенко був тонко підведений під удар. Тільки одного не було враховано, адекватність і порядність керівництва ГУНП, яке зробило свої висновки.
Тож повторюсь, ніхто із тих, хто сидів на схемах, дуже не хоче, щоб справа пішла в суд. Тому що тоді машиністи мовчати не будуть, і здадуть всіх, хто брав із них гроші.
Друзі, взагалі по темі крадіжок дизельного пального нами була проведена колосальна робота – одні в засідках, інші над документами. Тож хочу сказати, що на залізниці працює ціла схема, в якій чітко розписано, хто кому платить, хто кому заносить, хто під ким «ходить». Поки що не можу називати усіх прізвищ, але прийде час...
Особисто переглядав документацію, із прізвищами, посадами і був шокований, які мільйонні збитки несе Укрзалізниця завдяки крадіям.
Але наразі хочу наголосити ось ще на чому. Хоча ті, хто роками сидів на цих схемах та на відсотках від крадіжок дизельного палива, пішли із Сміли (хто в Городище, хто в Катеринопіль, хто в Маньківку), але вони не полишають спроб повернутись назад.
Для цього використовуються всі методи. Навіть проводять отакі фейкові затримання.
Але помиляються ті, хто думає, що тема "дизельного розкрадання" у Смілі більше не актуальна.
Половина шляху нами пройдена, лишилося зовсім трішки.
І тут втішає ще й те, що нам відомі схеми, прізвища, карти… І є думки із приводу того, яким чином покінчити із цими крадіжками. І все це реально.
І насамкінець про дзвінки, які були до працівників, котрі були з нами в рейдах
із пропозицією "порішать", " збавить оберти". Але хлопці молодці, не "продалися". За такими майбутнє!
До речі, про чутки стосовно конфлікту між керівником ГУНП в Черкаській області Валерієм Лютим і начальником Смілянського районного відділу поліції Сергієм Власенком, хочу сказати, що ніяких конфліктів немає. Валерій Лютий повністю нас підтримує і не менше всіх нас хоче покінчити із цими крадіжками. Власенко повернеться і буде працювати. Тож не дочекаєтесь!

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.