Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Олександр ЗАВІТНЕВИЧ

 

народний депутат України від нашого округу, голова Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки у ВРУ

 

Про важливі підсумки 2021 року


2021-ий — це рік, який був сповнений особливими викликами та який приніс нам і довгоочікувані перемоги.
Рекордний оборонний бюджет!
Одним з найважливіших рішень 2021 року в секторі безпеки та оборони стало передбачення у Держбюджеті на 2022 рік рекордних видатків — або 6 % ВВП.
Фінансування армії і оборонних ініціатив залишається нашим пріоритетом. Адже ми чудово розуміємо, що супутником бойового досвіду обов’язково має бути сучасне озброєння та техніка.
Одним з найголовніших рішень парламенту у сфері оборони та національної безпеки стало ухвалення Закону про особливості реформування підприємств ОПК (оборонно-промислового комплексу) державної форми власності.
У результаті наш Укроборонпром має перетворитись в акціонерне товариство, а державні унітарні підприємства, у тому числі казенні підприємства, які входять до складу концерну, в господарські товариства.
Це дійсно велика оборонна реформа.
В Україні сформують систему національного спротиву (законопроект №5557), яка максимально сприятиме широкому залученню населення до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії.
Потенційний агресор знатиме, що в кожній області, в кожному районі є організовані підрозділи, які будь-якої миті будуть готові дати йому відсіч.
Без сумнівів, ухвалення законів про нацспротив та про чисельність Збройних Сил України – це знакова подія, яка допоможе дуже швидко підвищити обороноздатність нашої держави.
Законом збільшено чисельність ЗСУ на 11 000 військовослужбовців, тобто загальна чисельність ЗСУ становитиме 261000 осіб, у тому числі 215000 військовослужбовців.
Цього року ми також зробили ще один важливих крок для безпеки держави загалом. Ухвалили Закон, що допоможе створити державну систему захисту критичної інфраструктури.
Це вкрай важливо, з огляду на світові тенденції до посилення загроз природного та техногенного характеру, підвищення рівня терористичних загроз, збільшення кількості та підвищення складності кібератак, а також пошкодження інфраструктурних об’єктів у східних та південних регіонах України внаслідок збройної агресії РФ.
Військові капелани в Україні отримають статус військовослужбовців.
Також передбачається надати капеланам гарантії соціального захисту. Наразі вони працюють за трудовими договорами з окремими військовими частинами. Хоч перебувають на лінії фронту, але не мають права на отримання статусу УБД.
Вперше в історії, ще у цьому році ухвалили Закон, що затверджує рішення Президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для багатонаціональних навчань.
За цей рік, ми Парламент, зробили дещо менше, ніж планували. Але ми дивимося з радістю і світлом у новий 2022 рік.
В наступному році потрібно ухвалити закони про реформу СБУ, військову поліцію, державну таємницю, щодо забезпечення житлом військовослужбовців та багато інших дійсно фундаментальних речей. Захист держави і громадян, як і раніше, у пріоритеті влади.
Бажаю усім нам оптимізму, сили, радості та мирного неба.
Щасти нам усім у Новому 2022 році!

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.