Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Віталій ТАРАН

заступник начальника Головного Управління

Про зміни в організації доставки пенсії з 1 вересня


- Уряд вніс зміни в організацію виплати і доставки пенсії та грошової допомоги з 1 вересня 2021 року: переважна більшість пенсіонерів відтепер отримуватимуть пенсію через банківські установи.

Для комфортного переходу пенсіонерів до нових умов доставки пенсії фахівці Головного управління надають консультації та роз’яснення громадянам за номерами телефонних «гарячих ліній» та при особистому зверненні.
Кого новації не торкнуться?

– За місцем фактичного проживання і надалі отримуватимуть пенсію люди з інвалідністю І групи; особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду; особи, які досягли 80-річного віку; одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.
Таких громадян на Черкащині понад 40 тисяч. Пенсію їм доставлятимуть за державний кошт. Зауважу, що зазначені категорії громадян можуть отримувати пенсійні виплати за їхнім вибором – як за місцем проживання, так і через банківські установи.

Я отримую пенсію на пошті й не належу до зазначених пільгових категорій. Як мені діяти?

– Якщо Ви зараз отримуєте пенсійні виплати у відділенні АТ «Укрпошта» чи з доставкою додому листоношами, то до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати. На Черкащині 22 банківські установи уклали договір про виплату пенсії.
У разі, якщо до 1 вересня 2021 року Ви не зробите вибір, виплата пенсії в подальшому здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ «Ощадбанк», який буде відкритий на Ваше ім’я за зверненням Головного управління. Лист про відкриття такого рахунку Вам буде надіслано заздалегідь.
Підкреслю, що змінити банківську установу Ви зможете в будь-який момент. Для цього потрібно відкрити пенсійний рахунок в обраному банку. Інформація про цей рахунок надійде від банку до Головного управління.

Не належу до зазначених пільгових категорій, але все одно хочу, щоб мені пенсію приносили додому. Це можливо?

– Так, такий варіант доставки пенсійної виплати передбачено постановою № 277. Однак оплата доставки здійснюватиметься Вами самостійно одночасно з одержанням пенсії (згідно з тарифами на оплату послуг, пов’язаних з виплатою і доставкою пенсій та грошової допомоги населенню у готівковій формі).

Я отримую пенсію через банк. Що зміниться для мене з 1 вересня 2021 року?

– Пенсіонерів, які вже зараз отримують пенсію через банківські установи, положення постанови № 277 не торкнуться. Зазначу, що на Черкащині постійно зростає частка громадян, які для отримання пенсійних виплат обирають банк. Якщо у 2015 році таких було 57 % пенсіонерів, то на 01 квітня 2021 року вибір на користь банківських установ зробили вже майже 70 % пенсіонерів області, а у містах – 85 %.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

19 березня 2024, 09:33

2024 03 18 GromadiНаш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.