Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Валерія БАНДУРКО

голова Черкаської РДА


Про вдячність та звіт про виконану роботу


Вчора був мій останній робочий день на посаді голови Смілянської РДА – адміністрації, яка реорганізується приєднанням до Черкаської РДА.
Час висловити слова вдячності та прозвітувати про виконання основних завдань.
Особливо пишаюся тим, що ми змогли виконати та перевиконати запланований бюджет, а це в умовах карантинних обмежень було надзвичайно складно.
Щиро дякую за співпрацю VII скликанню депутатів Смілянської районної ради, колективу Смілянської РДА, дякую Президентові України Володимиру Зеленському за довіру, а очільнику ОДА Олександру СКІЧКУ за підтримку.
Нагадаю, що впродовж 2020 року діяльність апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади в районі спрямовувалась на виконання Конституції України, законів України, указів Президента України, актів центральних органів виконавчої влади, розпоряджень та доручень обласної державної адміністрації, завдань соціально-економічного та культурного розвитку, передбачених планом роботи райдержадміністрації.
Щомісячно головою райдержадміністрації проводились розширені наради за участі сільських голів, голів об’єднаних територіальних громад з актуальних питань життєдіяльності району, за підсумками яких надано 22 доручення Торік у райдержадміністрації видано 188 розпоряджень, розглянуто 223 звернення громадян. Також здійснювалися заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази, забезпечення повноцінного функціонування наявної мережі закладів освіти, культури, підтримання належного технічного стану приміщень. Належна увага приділена відзначенню на державному рівні пам’ятних дат.
За 2020 рік до зведеного бюджету Смілянського району (районний бюджет та 7 сільських бюджетів) мобілізовано 40604,6 тис.грн. власних доходів, що складає 103,4 відсотків до уточнених річних призначень.
Із 14 запланованих джерел доходів на січень-грудень 2020 року планові завдання звітного періоду виконані по 7 платежах, крім пального (з вироблених товарів); пального (з ввезених в Україну підакцизних товарів); акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів; податку на майно; плати за надання адміністративних послуг; надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності та державного мита. Крім того додатково надійшли платежі по коштах за шкоду, що заподіяна на земельних ділянках державної та комунальної власності в сумі 22,8 тис.грн.
З 8 місцевих бюджетів району 5 забезпечили виконання завдань звітного періоду. Не виконали завдання звітного періоду Голов’ятинська сільська рада на 10,9 відс.; Залевківська сільська рада на 7,4 відс. та Сунківська сільська рада на 2,5 відс.
В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження власних доходів загального фонду збільшилися на 2200,6 тис.грн. (в співставних умовах), або на 5,7 відс.
Сума заборгованості платників податків перед місцевими бюджетами станом на 01.12.2020 року склала 531,8 тис.грн., або на 2153,7 тис.грн. менше, ніж на початок 2020 року (без ОТГ), в т.ч. по діючих платниках – 391,2 тис.грн., з них по податку на доходи фізичних осіб – 48,3 тис.грн., по платі за землю – 128,5 тис.грн. та єдиному податку – 155,5 тис.грн.
Видаткова частина місцевих бюджетів району за 2020 рік по загальному фонду виконана в обсязі 76706,2 тис.грн. або на 93,2 відс.
Основну частку в структурі видатків по бюджетних функціях займають соціально-орієнтовані видатки. Питома вага видатків соціально-культурної сфери по загальному фонду бюджету у загальному обсязі видатків становить 72,6 відс. або 55708,7 тис.грн., з них по галузях: освіти – 34596,4 тис.грн., охорони здоров’я – 8783,1 тис.грн., соціального захисту – 7682,7 тис.грн., культури і мистецтва – 4153,7 тис.грн., фізичної культури і спорту – 492,8 тис.грн.
На фінансування першочергових і захищених статей із загального фонду бюджетів з урахуванням субвенцій з державного бюджету за звітний період спрямовано 69790,3 тис.грн., що в цілому по району становить 91,0 відс. від загального обсягу видатків, зокрема:
на виплату заробітної плати з нарахуваннями – 56840,9 тис.грн., що становить 74,1 відс. обсягу видатків бюджету району, в тому числі по галузях: «Освіта» – 31261,2 тис.грн., «Культура і мистецтво» – 3685,3 тис.грн., «Охорона здоров’я» – 2907,5 тис.грн., «Соціальний захист населення» – 5200,2 тис.грн., «Органи місцевого самоврядування» – 13333,6 тис.грн., «Фізкультура і спорт» – 424,1 тис. грн., житлово-комунальне господарство – 29,0 тис.грн.
Протягом 2020 року було забезпечено своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ районного бюджету.
За 2020 рік плановими асигнуваннями на оплату праці бюджетні установи та заклади району в умовах діючого чинного законодавства забезпечені до кінця року в повному обсязі;
на придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів спрямовано 843,8 тис.грн
на придбання продуктів харчування – 681,6 тис.грн.;
на виплату соціальних трансфертів населенню – 2355,5 тис.грн.;
на оплату енергоносіїв та комунальних послуг по бюджетних установах – 4103,3 тис.грн.;
на поточні трансферти бюджетам інших рівнів – 4965,2 тис.грн.
Першочергові та захищені статті профінансовано на 94,4 відс. до уточнених призначень.
По загальному фонду зведеного бюджету району за оперативними даними станом на 01.01.2021 дебіторська та кредиторська заборгованість відсутня.
По спеціальному фонду за оперативними даними станом на 01.01.2021 року дебіторська та кредиторська заборгованість по району відсутня.
У зв'язку із світовою пандемією гострої респіраторної хвороби COVID19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, зусилля районної влади, медичних працівників та небайдужих громадян були спрямовані на подолання коронавірусної інфекції, убезпечення населення району від масового захворювання та максимального дотримання карантинних обмежень, що встановлювалися в державі.
З початку карантину в райдержадміністрації був створений Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Смілянського району.
Першочерговим завданням районної влади у боротьбі з коронавірусом було забезпечення на належному рівні засобами індивідуального захисту, дезінфекторами, антисептиками, медичними препаратами заклади охорони здоров’я району та медичний персонал.
За сприяння народного депутата України Завітневича Олександра Михайловича закуплено дезінфікуючі засоби, які були пропорційно розподілені для потреб медичних закладів нашого району, міста Сміла та Кам’янського району. Для Смілянського району отримано понад 120 літрів.
Від управління охорони здоров’я облдержадміністрації отримано захисні маски у кількості 2500 одиниць.
ТОВ «Агро-Рось» (засновник – Семинога Анатолій Іванович) - придбали апарат ШВЛ на суму 384 тис.грн., (заступник виконавчого директора ТОВ «Агро-Рось» Золотоверхий Віктор Борисович) - закупили протиепідемічні комплекти одягу для комунального некомерційного підприємства «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» у кількості 10 одиниць на суму 2,6 тис.грн., а також виділили свій службовий автомобіль для роботи однієї з чотирьох мобільних бригад, які створені у Смілянському районі.
СТОВ «Надія» (керівник – Половинка Микола Михайлович) - надали грошову допомогу КНП «Смілянська багатопрофільна лікарня імені С.Бобринської» та КНП «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на суму 15,0 тис.грн.
СТОВ «Перемога» (директор – Сліпенко Віктор Маркович) - надали грошову допомогу комунальному некомерційному підприємству «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на суму 10 тис.грн.
СТОВ «ЛАН» (директор – Перканюк Віталій Григорович) - допомагає медичним закладам паливом.
Технокомплекс «Славна» (керівник - Артеменко Володимир Андрійович) - надали КНП «Смілянська багатопрофільна лікарня імені С.Бобринської» протиепідемічні комплекти одягу - 22 одиниці на суму 4 тис. грн. і 1000 масок направили на Кам’янку.
ПРАТ «Малобузуківський гранкар’єр» (керівник – Ніжніков Володимир Миколайович) - грошова допомога комунальному некомерційному підприємству «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» у розмірі 50 тис.грн.
Кугот Андрій Володимирович надав грошову допомогу КНП «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» у розмірі 2,0 тис.грн.
Підприємці м. Сміла, на чолі з Трушкевичем Олегом Юрійовичем надали засоби захисту органів дихання - 50 одиниць та дезинфікуючі засоби - 7 л.
Також районні виробники ТОВ КФ «Меркурій» (керівник - Таран Евген Володимирович) та ПРАТ «Малобузуківський гранкар’єр» (керівник – Ніжніков Володимир Миколайович), перерахували кошти до обласного фонду «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19».
У 2020 році у Смілянській багатопрофільній лікарні ім. С. Бобринської встановили комп’ютерний томограф та відкрили кабінет діагностики. Обладнання придбало підприємство “Лур”, залучивши кошти урядової програми підтримки малого та середнього бізнесу “Доступні кредити 5-7-9%”. Партнером став “Банк Альянс”.
За сприяння народного депутата України Олександра Завітневича та Черкаської обласної державної адміністрації, відповідно до Постанови КМУ від 08.07.2020 №891-р «Про розподіл у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» Смілянська багатопрофільна лікарня імені Софії Бобринської поповнилася дороговартісним обладнанням.
У 2020 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у районі реалізовано 3 проекти на загальну 2 491,270 тис. грн, зокрема:
«Гістероскоп з відеосистемою та монітором для комунального некомерційного підприємства "Смілянська багатопрофільна лікарня ім. Софії Бобринської"» на суму 319,600 тис. грн.
«Апарат УЗД для комунального некомерційного підприємства "Смілянська багатопрофільна лікарня ім. Софії Бобринської"» на суму 1 990,000 тис. грн.
«Відкрита реанімація стійка для новонароджених для комунального некомерційного підприємства "Смілянська багатопрофільна лікарня ім. Софії Бобринської"» на суму 181,670 тис. грн.
Закуплене обладнання дозволило розширити обсяги надаваних послуг з діагностики патології внутрішніх органів та функціонування систем організму, стану судин.
Також придбання обладнання покращило надання медичної допомоги новонародженим, а особливо недоношеним в умовах акушерсько-гінекологічного стаціонару КНП «Смілянська багатопрофільна лікарня ім. С. Бобринської».
Підрядною організацією ПП «Дорстрой» проведено поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення:
О 241301 Сміла − Сунки − Плескачівка, км 9+770 − км 15+790 (окремими ділянками). Ціна договору, визначена за результатами переговорів 14'800'000.00 грн з ПДВ. Влаштовано 25000 м2 вирівнюючого шару із асфальтобетонної суміші.
О 241305 Ковалиха − Попівка − Червоне, км 5+100 − км 10+700 (окремими ділянками). Ціна договору, визначена за результатами переговорів 6'700'000.00 грн з ПДВ. Влаштовано 10860 м2 вирівнюючого шару із асфальтобетонної суміші.
О 240105 Городище – Будо - Орловецька – /Н-01/, км 14+970 − км 16+170. Ціна договору, визначена за результатами переговорів 4 310000,00 грн. з ПДВ. Влаштовано 7200 м2 вирівнюючого шару із асфальтобетонної суміші.
Підрядником ПП «Інвестиційно-будівельна компанія» проведено поточний середній ремонт мосту на дорозі О 241301 Сміла − Сунки − Плескачівка, км 19+760 − км 19+860, через струмок. Ціна договору, визначена за результатами переговорів 878'512.00 грн. з ПДВ. Влаштовано 630 м2 вирівнюючого шару із асфальтобетонної суміші.
За рахунок експлуатаційного утримання доріг проведено ямкові ремонти на дорогах загального користування місцевого значення:
Сміла − Сунки – Плескачівка - 1334 м2
/Р-10-Нечаївка − Голов’ятине – Сунки - 1738 м2
/Н-16/ – Ташлик – Буда – Макіївка – 5580 м2
Городище – Буда - Орловецька – /Н-01/ - 3846 м2
/Сміла − Сунки − Плескачівка/ − Залевки − Малий Бузуків – 953,4 м2
Ташлик − /Т-24-14 Сміла –Ташлик − Капітанівка – Новомиргород/ -811 м2
Сміла − Березняки − ст. Райгород − Кам’янка - 300 м2
/Н-16/ – Мельниківка -150 м2.
На умовах співфінансування на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у селі Сунки завершено будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини.
Відповідно до експертного звіту філії ДП «Укрдержбудекспертиза» у Черкаській області кошторисна вартість об’єкта «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини по вул. Центральній, 33, в с.Сунки Смілянського району» становить 5754,848 тис.грн.
Для забезпечення реалізації на території району цього проекту на умовах співфінансування з бюджету Смілянського районного виділено субвенцію у розмірі 571,682 тис. грн. та з бюджету Сунківської сільської ради – 85,0 тис. грн.
За сприяння директора ПРАТ «Малобузуківський гранкар’єр» Володимира Ніжнікова та начальника дорожньо-будівельної дільниці ТОВ «Ростдорстрой» Камянського району Миколи Удалова завершено благоустрій прилеглої території.
Приміщення амбулаторії має сучасний вигляд і ззовні і всередині, обладнане за новітніми стандартами, підготовлене для роботи двох лікарів сімейної медицини, встановлено сучасне комп’ютерне обладнання, підключене до мережі Інтернет.
У Смілянському районі здійснюють господарську діяльність більше сотні агроформувань, з них зокрема 72 фермерських господарства. Сільськогосподарські підприємства оброблюють понад 38 тис. га ріллі. Основними напрямами розвитку агропромислового комплексу району було вирощування зернових та технічних культур, розвиток молочного скотарства, свинарства та птахівництва.
Станом на 01.10.2020 у сільськогосподарських підприємствах району утримується 66810 гол. свиней, що становить 102,3 відсотка до аналогічного періоду минулого року. До загального обсягу кількості свиней по області становить 3,1 відсоток.
За 9 місяців 2020 року виробництво продукції тваринництва в сільськогосподарських підприємствах району, зокрема худоби та птиці (на забій у живій вазі) становить 23179,3 т , що на 43,4% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. До загального обсягу виробництво продукції тваринництва по області становить 7,2 відсотка.
За 2020 рік призначено та виплачено державних соціальних допомог:
- допомог у зв’язку з вагітністю та пологами - 136 особам на суму 288002,86 грн.;
- одноразова допомога при народженні дитини – 7146 виплат на суму 8757105,12 грн.;
- допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням – 414 виплат на 3063248,84 грн.;
- ДСД сім‘ям – 2765 виплат на 13505012,14 грн.;
- допомога інвалідам з дитинства та дітям інвалідам – 4177 виплат на 9559599,69 грн ;
- тимчасова державна допомога дітям замість аліментів – 134 виплати на 177987,23 грн;
Загальна кількість отримувачів субсидії на житлово-комунальні послуги станом на 01.01.2021 року складала 3603 особи. В грудні 2020 року субсидію готівкою отримувало 3550 осіб, їм виплачено 6260,6 тис.грн., у безготівковій формі – 80 осіб, виплачено 259,6 тис. грн.
Нараховано субсидію на тверде паливо 893 особам на суму 2561,38 тис.грн.
Сформовано банк даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Станом на 01.01.2021 в Реєстрі 10455 осіб .
Компенсацію за пільгу на тверде паливо та скраплений газ нараховано 333 особам на суму 640,12 тис.грн.
Станом на 01.01.2021 в районі проживає 1998 осіб з інвалідністю, з них 68 осіб пересувається на кріслах колісних, в т.ч. 10 дітей з інвалідністю.
Видано з початку року 187 направлень на виготовлення протезно - ортопедичних виробів.
Направлено в центр реабілітації «Барвінок» з початку року 7 осіб та до інших закладів 4 дітей з інвалідністю.
15 інвалідів по зору І та ІІ групи користуються пільгами на електроенергію (50%) та 8 інвалідів по зору І та ІІ групи пільгами на послуги зв'язку (50%) за рахунок коштів районного бюджету.
За 2020 рік надано матеріальну допомогу з районного бюджету 35 особам, які опинились у складних життєвих обставинах на суму 228600,00 грн. та з державного бюджету 5 особам з інвалідністю на суму 4263,00 грн.
Станом на 01.01.2021 року в управлінні соціального захисту населення Смілянської райдержадміністрації на обліку - 258 осіб з інвалідністю, які потребують на черзі на забезпечення санаторно-курортними путівками. З початку року на санаторно-курортне лікування направлено 1 учасника бойових дій , 4 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 8 учасників АТО та 16 осіб з інвалідністю від загального захворювання. Психологічну реабілітацію пройшли 6 осіб з інвалідністю внаслідок війни та 3 учасника бойових дій АТО.
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1635-р “Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій” районні державні адміністрації Черкаського району: Городищенська, Кам’янська, Канівська, Корсунь-Шевченківська, Смілянська, Чигиринська перебувають в стані припинення діяльності в результаті реорганізації шляхом приєднання до Черкаської районної державної адміністрації.
У зв’язку з цим у Смілянській РДА проведено роботу щодо передачі об’єктів зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Смілянського району у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.
Проведено ряд нарад за участю керівників закладів соціальної сфери, голів об’єднаних територіальних громад, у ході яких вирішено практичні питання, що виникають в процесі передачі та правовий механізм врегулювання цих дій. Надано роз’яснення щодо процедури передачі-прийняття об’єктів соціальної інфраструктури Смілянського району у комунальну власність ОТГ. Надано консультації щодо процедури співробітництва громад у формі співфінансування комунальних закладів, які функціонують в інтересах жителів громад з метою надання освітніх, медичних та інших соціальних послуг. Вирішено всі питання щодо планування потреб і видатків на утримання об’єктів соціальної інфраструктури та забезпечення їх фінансування.
Так, за рішеннями сесій Смілянської районної ради навчальні заклади та шкільні автобуси Смілянського району передано у власність територіальних громад відповідно до територіального розміщення. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» Смілянської районної ради передано до Тернівської об’єднаної територіальної громади. Центр дитячої та юнацької творчості Смілянської районної ради - у комунальну власність Березняківської об’єднаної територіальної громади. Смілянська районна дитяча юнацька спортивна школа «Старт», КНП «Смілянська багатопрофільна лікарня імені Софії Бобринської», Центральна районна бібліотека, Районний будинок культури передані у комунальну власність Балаклеївської об’єднаної територіальної громади. Майно Смілянського районного територіального центру соціального обслуговування передано у комунальну власність Ротмістрівської об’єднаної територіальної громади.

scroll back to top

Коментарі  

Михайло
+3 #1 Михайло 11.03.2021, 13:10
Це що звіт управління статистики? Чи так все в кучу? Головне звіт.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.