Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Верховна Рада здешевила електроенергію для ЖЕКів і ОСББ

2020 09 03 taruff

 

Верховна Рада внесла зміни до перехідних положень закону «Про ринок електроенергії» щодо постачань електроенергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирних житлових будинків. За відповідний законопроект авторства Олексія Кучеренка з фракції «Батьківщина» на засіданні у вівторок, 1 вересня проголосували 276 народних депутатів, пише «Інтерфакс-Україна».
Згідно з ухваленим законом, Верховна Рада дозволила оплачувати електроенергію, яка використовується у багатоквартирних житлових будинках на технічні цілі (роботу індивідуальних теплових пунктів, котелень, насосів, ліфтів, домофонів, які належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності), а також на освітлення дворів, сходів і номерних знаків, за цінами, за якими постачальники універсальних послуг постачають електроенергію населенню.
Крім того, згідно з рішенням депутатів, за такою самою ціною оплачується електроенергія, яка використовується в дачних і дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) і освітлення території.
За ціною, встановленою для населення, також оплачуватиметься електроенергія, яку споживають юридичні особи – власники чи балансоутримувачі майна, яке використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб у частині задоволення власних побутових потреб, і релігійні організації в частині споживання електроенергії на комунально-побутові потреби.
Згідно з ухваленим законом, усі вищеназвані категорії зараховані до категорії «побутові споживачі». Як пояснили в енергетичному комітеті парламенту, прийняття такого закону зробило електроенергію для цих категорій дешевшою, адже дотепер вони платили за цінами для непобутових споживачів.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

28 березня 2024, 13:25

2024 03 28 soborЗа позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність об’єкт культурної спадщини національного значення – Успенський (Георгіївський) собор ХІІ століття.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.