Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

На виконкомі не погодили бюджет Сміли-2020

2019 12 14 vukonkom

 

13 грудня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. На порядок денний винесли всього 4 питання, основиним із яких було прийняття бюджету-2020.
Спочатку члени виконавчого комітету погодили проект Програми економічного і соціального розвитку міста на 2020 рік. Це більше 50 різнопланових програм, за якими фінансуватимуться всі галузі життєдіяльності Сміли.
Потім начальник фінансового управління Галина Сватко докладно проінформувала про доходи і видатки міста у наступному році. Бюджет буде більшим, ніж цьогорічний. Фінансисти планують отримати доходів на суму 430 мільйонів гривень. Очікується, що власні доходи міста збільшаться на 19 мільйонів. Тобто ріст бюджету Сміли буде складати 106,8%. Проте доходи з’являться не завдяки виробництву якоїсь продукції і розвитку, а через ріст податків та мінімальної зарплати.

 

2019 12 14 vukonkom1


Члени виконкому уважно слухали фахівців, задавали запитання і відкрили для себе багато нового про міський бюджет. Зокрема, казна Сміли наповнюється завдяки акцизному податку на алкоголь і тютюн. Здавалася, оскільки наш народ любить випити і посмалити, ця шкідлива для здоров’я продукція має приносити величезний дохід. Але з’ясувалося, що акциз за спиртне і цигарки приносить лише 6 мільйонів гривень у рік. Член виконкому Віктор Овчаренко засумнівався, адже це надто низька цифра, тому що лише на новорічні свята продасться маса спиртного. Проте йому пояснили, що фінуправління працює з цифрами, які їм надає податкова. Тож скільки податківці нарахували – з такими сумами і управляються фінансисти.
Весь виступ Галини Сватко слухали нормально, були дрібні суперечки, але несуттєві. А от коли дійшли до питання про виділення коштів для КП «Медіацентр», ось тут вже виникла гаряча дискусія. Для фінансування смілянського телебачення і радіо «Тясмин» на рік просять виділити 500 тисяч гривень з лишком. Частина членів виконкому була проти виділення коштів. Мовляв, нехай журналісти вчаться самі на себе заробляти. Це комунальне підприємство, а жодному КП у Смілі не дають грошей на зарплату працівникам. Тож чому ці кращі? Нехай працюють у рівних умовах, як всі ЗМІ і КП. Проте інші члени виконавчого комітету наполягали, що у міста Сміла повинен бути власний провладний ресурс, своє ЗМІ, через яке можна впливати на маси, формувати патріотичну державотворчу свідомість населення. Телебачення і радіо – це не та сфера, у якій можна заробляти. Студія «Тясмин» знімає свята у дитсадках, наших смілянських школярів, ветеранів, чорнобильців, АТОвців, бюджетників, владні заходи, за які ніхто не заплатить. Тож журналістів потрібно підтримати коштом міського бюджету. І так говориться у Законі України.
Після суперечок і обговорення цього питання, члени виконкому так і не знайшли спільної думки, тож не проголосували за схвалення бюджету. Всі вийшли розчаровані і незадоволені.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська міська лікарня потребує донорів для поповнення банку крові

29 березня 2024, 10:33

2024 03 29 donorНа сайті Смілянської міської ради опублікували потребу у донорах крові


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.