Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Відео

Віктор ЗОЛОТОВЕРХИЙ

zolotoverhiy 

 

депутат районної ради від фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ»


Про боротьбу за створення Смілянського району у новому форматі


- Історія боротьби за збереження Смілянського району досить довга. Ще два роки пішла мова про те, що Смілянського району як такого не буде. Як тільки стало відомо про це, Смілянська районна райрада ухвалила звернення до Черкаської облдержадміністрації та обласної ради, до Кабінету Міністрів України з проханням зберегти район. На звернення смілянських районних депутатів включилися депутати обласної ради, і не тільки від ВО «ЧЕРКАЩАНИ», а й інших фракцій. Обласні депутати теж проголосували за збереження Смілянського району, за відповідне звернення про це, яке відразу ж було направлене у Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України.
Неодноразово я особисто від імені ВО «ЧЕРКАЩАНИ», заступник голови районної ради Василь  Латенкота депутат Василь Мельник були з цього приводу у високих кабінетах КМУ та ВР, ми об’їздили всі ОТГ Кам’янщини, Городища, частково Чигиринського і Шполянського районів… Проблема одна – всі ці ОТГ не хочуть об’єднуватися із Смілянським районом. Вони навіть прийняли рішення своїх сесій ОТГ, що хочуть вступити у Черкаський район.
Чому не хочуть збереження Смілянського району? Відповідь банальна – через місто Сміла. Вони не хочуть ділитися своїми податками і надходженнями із владою міста Сміла!
Вони не розуміють, і, можливо, ми не змогли їм цього донести, що ОТГ має свій бюджет і не буде ні з ким ділитись.
Основна проблема в іншому: смілянська влада і міські депутати палець об палець не вдарили, щоб поїхати до когось, щоб зустрітися і пояснити, розказати, що насправді Сміла має потенціал, сьогоднішні негаразди міста – тимчасові.
Особисто я обома руками за збереження і розвиток Смілянщини. Я готовий до радикальних дій. Але ми повинні говорити не про збереження старого Смілянський район, а про створення нового Смілянського району, за принципами децентралізації, до якого повинні ввійти Кам’янка з ОТГ, Городище з ОТГ, частково ОТГ Шполи і Черкаського району.
Проте, на жаль, ні в кого немає єдиного бачення оновленої Смілянщини. Смілянські мітингарі молодці, що відстоюють наш район, але потрібно, щоб цього ж хотіли і кам’янчани, і жителі Городища та інших ОТГ.
І тому нам зараз треба не перекривати дороги, а сісти усім разом за круглий стіл, зібрати всіх зацікавлених і щоб хтось виступити ініціатором збереження і створення нового Смілянського району.
Це треба робити дуже швидко. Постанова про реформування Черкаської області без Смілянщини вже винесена на розгляд ВР. Залишились лічені дні…

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.