Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Відео

Затвердили гранти для аграріїв: на що можна отримати кошти

Кабінет міністрів України затвердив програми безповоротних грантів для аграріїв у межах нового проєкту «єРобота», які стосуються створення садів і теплиць.
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду вчора.
Так, за програмою часткової компенсації вартості створення теплиць розмір гранту становитиме від 5 до 7 млн грн.
Як зазначив прем’єр-міністр, в уряді орієнтовно очікують 3 тисячі грантів на рік, а загальний бюджет програми складе 7 млрд грн.
«Учасниками програми можуть бути як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 25 років», – зауважив Шмигаль.

 


Глава уряду підкреслив, що кошти від гранту можна буде витратити на безпосереднє будівництво комплексу, закупівлю технічного обладнання для його роботи, закупівлю посівного матеріалу та добрив. Враховуючи, що сума гранту за цією програмою значно вище, то вводиться принцип співфінансування. Як повідомив прем’єр-міністр, для першої тисячі учасників 70% вартості проєкт фінансує держава, а 30% – сам підприємець.
«Ми вивчили потреби та можливості наших аграріїв і вбачаємо, що програма буде дійсно успішною. Створення нових тепличних комплексів для вирощування овочів і фруктів сприятиме збільшенню нашого експорту та насиченню українського ринку якісними продуктами», – підкреслив Шмигаль.
Крім того, держава виділить загалом 4 млрд грн на програму підтримки садівництва, ягідництва та виноградарства. За словами Прем’єр-міністра, ідеться про часткову компенсацію вартості садів. Аграріям надаватиметься від 300 до 400 тисяч грн на 1 гектар садів – це близько 70% від середньої вартості висадки.
«Зараз ми говоримо про гранти для висадки 10 тисяч гектарів нових садів. Так само як і з теплицями, отримувачі грантів повинні мати або власну землю, або землю в користуванні щонайменше на 25 років. Кошти надаватимуться не готівкою, а на банківський рахунок для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо», – зауважив очільник уряду.
Під час засідання Уряд затвердив ще одну програму для підтримки створення нового бізнесу в межах великого проєкту грантової безповоротної підтримки «єРобота». Загалом на три програми держава виділить 16 млрд грн. Частину коштів на підтримку бізнесу виділять також іноземні партнери. Найближчим часом Уряд затвердить програми безповоротної грантової підтримки у сфері переробки й IT.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що український уряд запускає програму «єРобота», в рамках якої держава надаватиме гранти на суму до 250 тисяч грн на запуск нового бізнесу. Взяти участь в програмі може будь-який українець, який не працює на підприємствах та не веде інший бізнес.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.