Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Відео

Згадали, як створювалось і розвивалося Смілянське АТП-17128

2020 08 07 ATP1

 

Смілянське АТП-17128 було збудоване руками самих працівників у шістдесятих роках. Для нього була виділена територія колишнього шлакоблочного заводу, від якого залишились самі руїни. Щоб створити належну виробничу базу, майстерню з рядом цехів, механізовану мийку, автопрофілакторій, люди працювали після змін. А ще вони брали активну участь у зведенні житлових будинків, де й отримували безкоштовно квартири.
А вже в середині семидесятих років Смілянське АТП складалося з трьох колон, у тому числі й Кам’янської, мало чисельний рухомий склад, посідало лідируючі позиції в системі пасажирських перевезень України. За високі показники в роботі працівники відзначалися преміями, путівками тощо. А, приміром, наша молодіжна бригада, яка в 1988 році зайняла перше місце в республіканському змаганні, була премійована легковими автомобілями.
Велику роль в економічному розвитку підприємства відіграв Смілянський радіоприладний завод, на якому в середині 1970-их років працювало близько 15 тисяч осіб — жителів Сміли і навколишніх сіл. Саме завдяки щоденному перевезенню цих людей нарощувався пасажиропотік, а отже, збільшувалися прибутки нашого АТП. Окрім того, для стабільного перевезення такої кількості людей ми отримали централізованим постачанням, яке тоді практикувалося на державному рівні, й два великомісні автобуси, що дозволило збільшити кількість пасажирів і позитивно вплинуло на фінансовий стан автопарку. Відтак у нас з’явилися можливості для подальшого розвитку. За короткий час ми збудували новий адміністративний корпус з усіма комунікаціями, кабінети спецмедслужби, їдальню, яка працює й дотепер і є єдиним закладом громадського харчування серед АТП, які діють у райцентрах. А при їдальні було створено ще й невеликий магазин, в якому наші працівники могли придбати продукти харчування, не витрачаючи час на відвідування після роботи інших торговельних закладів. Було збудованого також додатковий бокс для великомісних автобусів для їх ремонту й технічного обслуговування.
А потім почалися складні дев’яності роки з їх економічною й соціальною кризою. Але Смілянське АТП-17128 вистояло й у цих випробуваннях. І коли в ті роки в Україні майже повністю зупинилася вся галузь пасажирських перевезень, ми почали накатувати нові маршрути.
Слід сказати, що завдяки злагодженим діям колективу, підприємство ніколи не зупинялося, а навпаки — нарощувало свої потужності, поповнювало свій рухомий склад. Приміром, кілька років тому вони придбали три ПАЗи великої місткості. До того ж — не в кредит, а завдяки зекономленим коштам.
На сьогодні Смілянське АТП обслуговує 5 маршрутів у місті та 9 маршрутів у районі. На місто виїжджають 23 автобуси, на район – 13 автобусів.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.