Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Відео

Депутати від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» прокоментували ситуацію з водопостачанням міста

2020 07 15 voda

 

Минулого тижня у нашому місті дуже гостро стояло питання з водозабезпеченням. Ситуація доходила до припинення водопостачання і введення графіків подачі води. Рятувати Смілу приїхали народний і обласні депутати разом із обласним телебаченням…
А вже цього тижня про воду і водоканал ніхто не згадує. Вода тече майже цілодобово, зважаючи на окремі пориви. Звісно, у цьому плані трохи допомогла погода і кілька дощів. Але що ж далі збирається робити місцева влада і що про це все думають депутати?
Обранці від міської фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» висловили свою думку: щоб у Смілі була вода - треба повернутися у 2015 рік. Саме тоді міським головою став Олексій Цибко, який ще тоді своїм популістським рішенням про зменшення тарифу почав заганяти водоканал у борги. Банкрутству водоканалу сприяло недалекоглядне призначення директором цього КП пана Косодриги, який завів КП «ВодГео» у борову яму.
Зараз це комунальне підприємство у страшних збитках, тут потрібно поставити керівником хорошого господаря і менеджера, щоб міг вивести КП із кризи. Але поки це все відбувається, щоб місто не відчувало виробничих проблем водоканалу, треба займатися профілактикою, чисткою свердловин, ремонтом насосів…
На це все знову ж таки потрібні кошти.
Знову скоро міський голова прийде до депутатів і попросить – проголосуйте за гроші, які потрібні КП «ВодГео» на чистку свердловин.
Взагалі, по ідеї, міська рада не зобов’язана щомісяця давати гроші на водоканал. КП «ВодГео» - це самостійне підприємство, яке повинне заробляти саме на себе шляхом надання послуг населенню.
Шкода, але частини проблем водоканалу не було б, якби це підприємство очолював хороший керівник. А зараз підприємство має вже більше 30 мільйонів боргу, просто летить у боргову прірву, а ніхто за це не відповідає. Ніхто з колишніх директорів не поніс ніякого покарання.
Водоканал банкрутує – а винного немає. Зате винуватими роблять депутатів, які не хочуть виділяти міські гроші на підприємство, що не має чіткої стратегії розвитку, прозорості, адекватного стабільного керівництва. Міський голова, який сам винен у занепаді водоканалу, перекладає відповідальність на депутатів, які не хочуть виділяти гроші. Хоча це завдання очільника міста – підібрати такого директора КП, щоб розвивав підприємство, а не заганяв його у борги.
Мільйони, які щомісяця перераховує міська влада на водоканал, могли бути використані на ремонт доріг та розвиток міста. Але ми мусимо платити борги. Навіть підняття тарифу нічого не допомогло. Одним словом – докерувалися…

scroll back to top

Коментарі  

Іван
+1 #1 Іван 16.07.2020, 10:38
То ж який має бути тариф, щоб водоканал був не в боргах. Може буде дешевше зробити свердловину біля кожного підʼїзду?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.