Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Йтиме дощ, подекуди з грозами

Йтиме дощ, подекуди з грозами

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

 

Ukraine

 

В кабміні стрілки перевели на місцеву владу

2018 11 14 уряд

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що через неефективних представників місцевої влади, які не зуміли вчасно розпочати опалювальний сезон, він був змушений особисто цілодобово вирішувати це питання.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів у середу, 14 листопада, повідомляє Українська правда.

За його словами, абсурд, який іноді лунає з вуст окремих представників місцевої влади, не піддається жодній критиці.

"Я вчора до пізньої ночі займався тим, щоб відновити тепло у Херсоні. Відновили сьогодні… В уряду сьогодні недостатньо контролю і нагляду за цими питаннями. Ми внесемо пропозиції щодо змін до закон про Кабінет міністрів України. Все, треба наводити порядок, але розв'яжіть мені руки і тоді я його наведу", - заявив Гройсман.

"Починають перепихувати один-одному. Нафтогаз одне каже, мерія інше каже, той підготувався, той не підготувався, той сплатив борги, той не заплатив. А заручники хто? Люди", - поскаржився очільник уряду.

Прем'єр наголосив, що місцевій владі дали необхідні повноваження, і достатню кількість грошей, ухвалили закон про реструктуризацію боргів.

"5 жовтня вирішили розпочати опалювальний сезон, але дотягнули до останнього. Я вимагаю поставити цьому край!", - заявив Гройсман.

Він наголосив, що йому набридла безвідповідальність і, якщо якісь мери не вміють виконувати свої обов'язки, то буде звертатися до парламенту і вимагати відсторонення їх від своїх посад.

Гройсман додав, що у містах, де були проблеми з початком опалювального сезону, вдалося вирішити проблему тільки завдяки його особистому втручанню, але ще залишились проблеми з містом Сміла.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр-міністр з питань ЖКГ Геннадій Зубко, на його думку, у місті Сміла нераціонально використовуються бюджетні кошти, оскільки на доплати та премії посадовців там було витрачено 10 мільйонів гривень за півроку, в той час як на фінансування бюджетної сфери - всього 5 мільйонів.

Зубко наголосив на необхідності переобрання у місті місцевої влади.

"Завтра мій заступник, разом із заступником керівника нафтогазу їдуть до Сміли на сесію міськради для того, щоб вирішити всі питання і ввійти в законодавче поле", - сказав міністр.

До розмови втрутилися нардепи Віктор Кривенко та Сергій Рудик, які повідомили, що зареєстрували постанову про переобрання мера Сміли та депутатів, які два роки нічого не роблять на своїх посадах.

При цьому Рудик зазначив, що проблема не тільки у бездіяльності місцевої влади, але і у двозначності трактування законодавства.

Він попросив натиснути на Нафтогаз для реструктуризації боргу Сміли.

"Якось питання у інших містах вирішили, а у Сміли не вдається. Всі стрілки переводять на місцеву владу. Ну не працює вона і що? 58 тисяч населення буде чекати наступної наради місцевих депутатів?", - запитав нардеп.

"То що, мені їх за вуха на сесію приводити?... Послухай мене уважно! Я внесу закон про адекватні повноваження прем'єр-міністра. Дайте мені владу і я наведу порядок за 24 години. Але ж ви там всі граєтеся в демократію!", - заявив Гройсман у відповідь.

"Я наголошую на тому, що цей безлад мене вже просто дістав. Я іноді займаюся тим, чим ніколи не повинен був займатися прем'єр міністр - зад всім заношу. По будь-якому питанню не тільки опір, а й багато інших речей", - поскаржився очільник уряду.

Він додав, що наведе порядок, навіть якщо доведеться змінювати закони.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.