Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Смілянська міська лікарня потребує донорів для поповнення банку крові

Смілянська міська лікарня потребує донорів для поповнення банку крові

На сайті Смілянської міської ради опублікували потребу у донорах крові

Вночі над областю збили 6

Вночі над областю збили 6 "шахедів", одну крилату ракету, є влучання по об'єкту енергоінфраструктури

Практично всю ніч ворог тероризував нашу область з повітря. Частину атак нашим оборонцям вдалось відбити. На щастя, люди не постраждали.

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Правоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.

Йтиме дощ, подекуди з грозами

Йтиме дощ, подекуди з грозами

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

 

Ukraine

 

НСЖУ оголосила недовіру гендиректору «Укрпошти» Ігорю Смілянському

2018 11 02 пошта

 

Секретаріат Національної спілки журналістів України на своєму засіданні 31 жовтня прийняв рішення звернутися до керівництва країни, аби захистити українські друковані ЗМІ, що опинилися на межі виживання.
Про це повідомляє на своїй сторінці у ФБ голова НСЖУ Сергій Томіленко.
Зокрема, владу закликають терміново утворити робочу групу з представників Президента, Уряду, Верховної Ради та НСЖУ для реагування на критичну ситуацію з поштовою доставкою преси та для напрацювання протекціоністської політики щодо українського друкованого інформаційного простору. Також НСЖУ висловлює недовіру генеральному директору ПАТ «Укрпошти» Ігорю Смілянському, який руйнує систему поштової доставки преси.
Здирницька політика і непартнерське ставлення Укрпошти та суттєве зростання цін на газетний папір – ось головні чинники, які призводять до знищення ринку друкованої преси в Україні. Адже чимало газет через невчасну доставку та постійне підвищення вартості послуг пошти втрачають читачів, а також змушені скорочувати обсяги видань.
«Національна спілка журналістів України вже не раз порушувала проблему непартнерського ставлення Укрпошти. Проводили чимало робочих зустрічей із керівництвом підприємства, намагаючись донести свою позицію та знайти компроміс. Адже лише в цьому році пошта двічі підвищувала ціни на свої послуги, що лягає непомірним тягарем на друковані видання, надто, коли мова йде про невеликі районні газети», - розповідає голова правління Видавничого Дому «Високий Замок» Степан Курпіль.
Ще в травні Національна спілка журналістів України звернулася до Уряду з офіційним листом, де висловила прохання запровадити мораторій на зростання поштових тарифів на доставку українських газет. Проте відповіді на звернення не отримали й досі.
Так само на боці Укрпошти стоїть і Міністерство інфраструктури. Ситуацію видавців ніхто не розуміє – ні держава, ні Укрпошта. Уже зараз скорочуються тиражі, деякі газети змушені зменшувати обсяги видання. Приміром, навіть «Високий замок» замість 32 сторінок кілька разів виходив на 28 сторінках. Тож зараз для нас головна мета донести до керівництва країни, що нині друковані видання опинилися на межі виживання», - говорить Степан Курпіль.
Головний редактор газети «Донбасс» Олександр Бриж наголосив, що його видання так само стало жертвою здирницької політики Укрпошти.
«Цього року наша газета припинила діяльність: через дії пошти, зокрема і невчасну доставку, тираж знизився з 32 тисяч до 1,5 тисячі примірників», - наголошує Олександр Бриж.
За словами голова Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, найбільше журналістське об’єднання солідарне з колегами-газетярами, а тому впроваджує кампанію спрямовану на захист видавців.
«Вичерпавши всі можливості налагодити партнерські стосунки з Укрпоштою, змушені вдатися до крайніх заходів і звернутися з листом до Президента України, аби держава стала на бік друкованих ЗМІ, а також, щоб висловити недовіру гендиректору Укрпошти Ігорю Смілянському», - відзначає голова НСЖУ
Також на засіданні Секретаріату Національної спілки журналістів України порушили питання зростання ціни на газетний папір, що є ще одним чинником, який суттєво впливає на роботу друкованих ЗМІ.
«Необхідно знайти кошти в бюджеті, щоб налагодити існуючі потужності, або створити нові для виробництва власного, українського паперу. Адже нині змушені закуповувати його закордоном, часто в Росії», - наголошує Степан Курпіль. – Тут без державної підтримки, як це, приміром, запроваджено в Європі, зокрема у Франції, просто не обійтися».
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко відзначив, що після численних спроб налагодити партнерський діалог із керівництвом Укрпошти, зокрема Ігорем Смілянським, на жаль, так і не вдалося. Сподіватися, що вийде знайти спільну мову в майбутньому, судячи з попереднього досвіду, не варто.
«Потрібно безпосередньо звертатися до керівництва країни, аби донести, що без втручання держави друковані медіа України просто не виживуть», - наголосив Олег Наливайко.
До слова, про вражаючі зарплати керівника Укрпошти і простих листонош читайте ТУТ.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська міська лікарня потребує донорів для поповнення банку крові

29 березня 2024, 10:33

2024 03 29 donorНа сайті Смілянської міської ради опублікували потребу у донорах крові


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.