Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

Буде вітряно, сухо і сонячно

Буде вітряно, сухо і сонячно

Найближчої доби вітряну, суху та переважно сонячну погоду формуватимуть антициклон «NIKLAS» та циклон «MATILDA».

Наша область будує фортифікації на сході країни

Наша область будує фортифікації на сході країни

Для наших оборонців та їхнього захисту Черкащина продовжує відповідально виконувати завдання Президента України і будує фортифікації на сході...

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Південний циклон зробив істотний внесок у скарбницю опадів для Черкащини. За 25-ніч 26 березня випало 12-39 мм, а це 32-100 % місячної норми.

 

Ukraine

 

У Смілі виробляють навігаційні комплекси для системи «Вільха»

«Вільха» — український проект зі створення ракетного комплексу з коригованим боєприпасом. Комплекс розроблений на основі реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч» калібру 300 мм. Варто зазначити, що "Вільха" є важливою складовою у формуванні Україною потужного ракетного щита.

 

2017 12 22 вильха

 

Вперше про проект «Вільха» Президент України Петро Порошенко заявив 27 січня 2016 року на засіданні РНБО. Технічні параметри ракети «Вільха» тримають в секреті. Під проектом «Вільха» фігурує не тільки створення ракети, але й конструювання повноцінного ракетного комплексу. Вважається, що цей комплекс за тактико-технічними характеристиками перевершить всі існуючі розробки. Фахівці запевняють, що ракети "Вільха" є гідною відповіддю російським "Іскандерам-М".
Вже відомо, що «Вільха» обладнана навігацією, виробленою у Смілі на заводі «Орізон». Зв'язок іде в процесі зближення із ціллю і це перша практично керована ракета. Дуже важливо керувати ракетою саме реактивної артилерії. Аналогів цієї ракети у наших "братніх" сусідів немає. Тим часом наші смілянські конструктори продовжують розробляти проект далі. Зараз іде відпрацювання подібного комплексу на ракетному катері. Це вже буде інша ракетна система.
Навесні цього року у присутності Президента України Петра Порошенка відбулись чергові випробувальні пуски ракет комплексу «Вільха» на полігоні в Одеській області. А в листопаді на заводі ДАХК «Артем» розпочався монтаж та налагодження лінії виробництва корпусів ракет «Вільхи».


ДОВІДКОВО.
По-перше, ракета "Вільха" створена з вітчизняних комплектуючих, без використання російських. Звичайно, існує імовірність того, що певні комплектуючі таки можуть бути від іноземних виробників, наприклад, від США. Але дізнатися такі речі буде неможливо. Наразі ракету позиціонують як вітчизняну.
По-друге, "Вільха" має високу маневреність, вона здатна нести різні види бойових частин, які працюють по наземним, морським і повітряний цілям.
За різними даними, ракета зможе нести осколково-фугасні, касетні або термобаричні боєприпаси.
З відкритих джерел відомо, що РСЗВ «Вільха» матиме керований 300-мм ракетний боєприпас, який залежно від завдань може служити і як системою ураження наземних цілей, так і засобом боротьби з водними цілями. Ключовою особливістю «Вільхи» є система наведення і можливість коригування траєкторії вже в польоті. При тому, корекція польоту відбуватиметься не за GPS, сигнали якої можуть бути придушені.
Попри таємність інформації про тактико-технічні характеристики системи, у відкритих джерелах лунали офіційно не підтверджені заяви про підтверджену здатність вражати цілі на відстані 60—120 км. Відхилення від цілі на максимальної дальності не перевищує 7 м. При цьому слід згадати, що максимальна дальність ураження реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч» становить 90 км.
За словами радника Президента України та волонтера Юрія Бірюкова кожна пускова установка має 12 ракет, кожна ракета несе бойову частину вагою до 250 кг та наводиться на ціль окремо від решти. Вага самої ракети — 900—1000 кг.
На тестових пусках в травні 2017 року випущені з полігону в Одеській області ракети влучили у ціль на полігоні в Херсонській області з відхиленням не більше 15 м.
Всі складові для виробництва «Вільхи» — вітчизняні, включно з новою системою управління, новим ракетним паливом, новою бойовою частиною. Одна з особливостей — система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту ракети за рахунок імпульсних двигунів. Ракета буде здатна нести різні бойові частини в залежності від призначення.Шасі нової ракетної системи буде виготовлене КрАЗ на базі автомобіля КрАЗ-7634, хоча перші випробування відбувались на шасі МАЗ-543.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

28 березня 2024, 13:25

2024 03 28 soborЗа позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність об’єкт культурної спадщини національного значення – Успенський (Георгіївський) собор ХІІ століття.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.