Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.

Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

Історію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.

Систему

Систему "Безпечне місто" у Смілі вже впроваджено

Працюють більше 80-ти камер відеоспостереження, що встановлені у людних місцях, на в’їздах - виїздах з міста та на перехрестях

Черкащанка у Парижі записала розмову з Макроном (ВІДЕО)

Черкащанка у Парижі записала розмову з Макроном (ВІДЕО)

Черкащанка Юлія Галушка у парі з Наталією Мосійчук для телемарафону записала ексклюзивне інтервʼю із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Учні ЦППРК створюють класні речі для дизайну інтер'єру і простору

Учні ЦППРК створюють класні речі для дизайну інтер'єру і простору

У ДНЗ «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» група талановитих здобувачів освіти за професією...

Назбирали більшу частину суми для смілян, які лишились без будинків

Назбирали більшу частину суми для смілян, які лишились без будинків

На позачергову сесію зібрався депутатський корпус Смілянської міської ради. Терміново потрібно було внести зміни у бюджет міста.

В області досі немає єдиного пристосованого приміщення для «швидкої допомоги»

В області досі немає єдиного пристосованого приміщення для «швидкої допомоги»

Торік у нашій області 43 тисячі викликів на «швидку допомогу» лишились неприйнятими, бо лінії були перевантажені.

Смілянські юні туристи захищали честь Черкащини на Кубку України

Смілянські юні туристи захищали честь Черкащини на Кубку України

8 -10 березня в місті Бориспіль Київської області відбувся Кубок України з пішохідного туризму серед юнаків у приміщенні

 

Ukraine

 

Алла Забарна

ЗабарнаЗавідуюча методичним кабінетом відділу освіти РДА


Про розчарування конкурсом Global Teacher Prize Ukraine


–Розчарування – ось емоція, яка виникла навіть не після того, коли побачила, що наша Ірина Хроменко не потрапила до ТОП-10, а тоді коли прочитала коротку презентацію про неї на сторінці конкурсу Global Teacher Prize Ukraine, розміщену поспіхом за 15 хвилини до оголошення ТОП-10. З цього опису виходить, що Ірина Хроменко проживає у Смілі і працює у природничо-математичному ліцеї, що не відповідає дійсності. Бо в ліцеї вона працювала ще 10 років тому, а зараз вона працює у звичайній сільській школі у селі Березняки. Та й проживає вона, і завжди жила у селі Холоднянське Смілянського району. І учнівське товариство «Обдарованість» створене і успішно працює не в ліцеї, а в цій школі І-ІІІ ступенів, де всього 11 класів по одному на паралелі і 160 звичайних сільських дітей. Більша частина опису її професійної діяльності в анкеті стосується періода роботи в Березняківській школі, а не в ліцеї.
У коментарях Ірина Хроменко навела фрагменти анкети, які підтверджують, що члени жюрі опрацьовували надані матеріали поспіхом і навіть не ухопили суті: Ірина Хроменко в першу чергу вчитель - гуманіст, а потім вчитель-предметник. Крім того, що вона глибоко знає свій предмет і зацікавлює ним учнів, ще Ірина Хроменко працює не тільки з обдарованою молоддю, а у кожній дитині шукає щось унікальне і особливе. Вона не тільки використовує на своїх уроках сучасні педагогічні технології, але йде ще далі і активно і дуже давно навчає своїх колег секретам сучасного уроку зарубіжної літератури. Я знаю, що одним з критерієв відбору була характеристика того, наскільки вчитель змінює світ навколо себе. У своїй анкеті Ірина Хроменко чітко навела приклади змін, які стались у Березняківській школі після того, як вона там почала працювати. І відсотків 60 всієї анкети про добрі справи її професійної діяльності саме в цій школі. Це дуже суттєві, великі, глобальні зміни. Пригадуєте відому притчу про морську зірку? Оце тут той самий випадок. Вона запалила багато зірок, заклала в душі учнів віру в себе, в свої можливості. У своїй анкеті Ірина Хроменко розповідала, також, що протягом минулого навчального року учням школи було видано 4000 грамот за участь і перемоги у конкурсах, змаганнях, які організовувались нею у школі. За цим всім стоїть титанічна праця. Як цього всього можна було не побачити в її анкеті?
І ще: чи можна вважати, що Ірина Хроменко не змінює світ наколо себе, якщо своєю активною методичною роботою, багато років навчаючи своїх колег новим педагогічним технологіям, вона сприяє підвищенню їх кваліфікації? Нею проведенені численні авторські очні і дистанційні тренінги, є багато публікацій авторського, унікального матеріалу у фахових видання – хіба це не є ознакою «вищого пілотажу» вчителя, який не тільки сам є фахівецем своєї справи, а й передає свій досвід колегам. Ірина Хроменко – не просто класний, а й справжній вчитель – методист.
Всі вчителі, відібрані до ТОП-10, безперечно є гарними фахівцями свого предмету, але у жодного з них, окрім високої фахової майстерності, немає ще й більше 200 публікацій і більше 20 власних посібників, немає багаторічного досвіду передачі власних методичних напрацювань колегам. Мені здається, що не можуть студенти і учні, які були членами журі, зрозуміти всієї глибини роботи людини, яка не просто є класним вчителем-предметником, а й вчителем-методистом.
Глибоко переконана, що Ірина Хроменко не тільки мала бути у ТОП-10, а й мала стати переможцем конкурсу Global Teacher Prize Ukraine.
І наостанок. Вважаю нечесним стосовно до тих педагогів, які вчасно до 15 липня заповнили анкети, продовжувати терміни подання анкет на конкурс до 1 серпня. Що ви в результаті отримали? Масовість і, як показала ситуація з Іриною Хроменко, неякісне опрацювання поданих матеріалів. За 15 днів з 1 серпня по 15 серпня ви повинні були опрацьовувати по 127 анкет щодня. Чи можна було це зробити якісно?

scroll back to top

Коментарі  

Василь Михайлович
0 #1 Василь Михайлович 07.09.2018, 17:02
Страшенна трагедія сталась, як далі жити Смілянщині ніхто не знає.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.