Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Обурені матері прийшли на нараду, щоб розказати владцям, як мерзнуть смілянські діти

2018 11 08 матери

 

На засідання міської ради прийшли обурені жительки Сміли, щоб дізнатися у представників влади про те, коли у виховні та навчальні заклади нашого міста дадуть тепло. Молоді матусі вже не можуть терпляче дивитись, як мерзнуть їхні діти.
«У дитсадках надзвичайно холодно. У таку пору туди краще взагалі не приводити дітей. Але ж нам потрібно ходити на роботу, мусимо заробляти гроші.
Бувають такі життєві ситуації, що немає з ким залишити дитину. Одна надія на дитячий садок. А там – холодрига. Чому ми маємо витрачати гроші ще й на лікування наших замерзлих хворих дітей? Коли буде тепло? Ви, як мер міста, знали, куди йдете, усвідомлювали, що це за посада і що з вас спитають. Чому місто досі без опалення?» - запитували жінки.
У школах Сміли уроки тривають по 30 хвилин. Батьки збирають гроші і купують у класи різноманітні обігрівачі й електропристої, щоб діти грілись. Але вчителі не дозволяють їх вмикати. Старі шкільні електропроводки не витримують. Також це не дозволяють робити через правила технічної безпеки. Батьків змушують здавати кошти ще й на штрафи за порушення правил пожежної безпеки, - всі ці факти розповідали батьки очільнику міста та депутатам.
Після перепалки з міським головою матері пообіцяли, що приведуть у Будинок рад свої дітей, бо там тепло (до речі, у малому сесійному залі повісили два нові кондиціонери, які постійно обігрівають приміщення, щоб представники влади не померзли).
Олексій Цибко відповів, що сам бажає якнайскоріше розпочати опалювальний сезон і зробити смілян щасливими, проте через ряд незалежних від нього причин він не може здійснити це дуже швидко.
Тож жительки міста пішли з наради ні з чим. А вже ввечері у вайбері з’явилась нова ініціативна група, яка запрошує усіх смілян 9 листопада о 17.00 зібратися під Будинком рад на народне віче з приводу опалення міста і високих цін на тепло.

 

 

scroll back to top

Коментарі  

Людмила
+3 #1 Людмила 09.11.2018, 09:43
Хіба може зрозуміти слово "холодно" той, у кого тепло і вдома, і на роботі, і навіть в машині?
І напишіть хто-небудь, нарешті, мерові шпаргалку "шо почьом", а то завжди в цифрах плутається. Вчора в ефірі студії "Тясмин" про ціну 8,45 від НАКу розповідав, перед цим про тарифи не зовсім "в курсі".
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.