Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Весна стимулює почати ретельно прибирати місто

У Смілі, на жаль, ще дуже багато недоліків, які створюють негативне враження про місто. Під щотижневим прямим ефіром міського голови смілянка Катрин Денев окреслила у своєму питанні декілька таких проблемних "чорних плям".
"Підкажіть, будь ласка, коли почнуть робити нарешті ДОРОГИ- Громова, наприклад, бо коли їдеш на автобусі, відчуття, що голова відпаде, як собачка в авто, що головою киває під час руху... та ЦЕНТР, особливо площа перед готелем - це ж СЕРЦЕ міста, як так можна??? пройшов дощ - калюжі, як давно асфальт клали там, рівняли??? Та залізничний вокзал ім. Тараса Шевченка: сам вокзал розсипається вже, страшно біля нього йти - раптом, не дай Боже, на голову цеглина впаде! Сміття на території вокзалу та на переході з Північного на Південний... ГИДКО!!! Місто маленьке, можно ж привезти його до ладу, зробити цукерочку, щоб не відштовхувало!!! А парк центральний... коли його почнуть прибирати?? В озерцях та річечках сміття: гілки, листя, ПЛЯШКИ, ПАПІР... т
Так, є люди-свині, що смітять, але ж прибирати треба за ними, бо інакше ніяк! Але якщо так складно, важко чи чомусь не вистачає людей - влаштуйте раз на місяць суботник або ж встановіть ШТРАФИ та поліцію, патруль по 2-3 чоловіки, щоб слідкували за порядком та чистотою... Місто класне, люди добрі, а от навколо - страшно, особоливо в деяких місцях! Про місто роблять оцінку дивлячись на деякі "точки", а саме: вокзал - зразу коли приїзжиш, центр, парк та міську головну лікарню!!! Подумайте про це, будь ласка, бо шкода Смілу, серце крається..."
Сергій Ананко запевнив, весь обширний коментар-запитання смілянки перечитав. Розпочав відповідати з ремонту вулиці Громова. Міська влада вже виділила кошти на ремонт дорожнього покриття на цій вулиці. За умови стабільної безпекової ситуації, в цьому році роботи будуть проведені.
Щодо стану нижнього парку, міський голова теж був змушений погодитись. Бо запевняє і сам володіє ситуацією. Прибирання міського парку культури обов'язково проведуть.
Із наведенням ладу на залізничній станції ім. Т.Г. Шевченка, зазначив Сергій Ананко, можуть лише переговорити із керівництвом цього об'єкту. Адже самі щалізничники відповідають за благоустрій та утримання своїх територій.
Із центральної площею Сміли складніше. Керівник міста визнає, що вона у непривабливому стані. Та її реконструкція - це об'ємний проект, дороговартісний. На жаль, в бюджеті міста не вимтачає коштів на все. Є великий перелік першочергових проблем, що потребують вирішення. Тож все буде відбуватися поступово. Також вкотре Сергій Ананко нагадав, що в країні війна. І до масштабних проектів щодо покращення зовнішнього вигляду Сміли обов'язково повернуться, коли настане мир.
З благоустроєм міста не все ідеально, визнав мер, але «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Тож звеинувся з проханням до жителів Сміли любити своє місто і не засмічувати його.
На пропозицію розпочати вже проведення суботників по місту і особливо у "Долині озер" Сергій Ананко запевнив, що вже це все заплановано.
У березні-квітні проведуть суботник по прибиранню міста, оголошення про який обов’язково буде опубліковане. Усі бажаючі зможуть до нього долучитися.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Опалювальний період у Смілі завершується

29 березня 2024, 11:30

2024 03 29 sezonНа черговому засіданні виконавчого комітету вони прийняли рішення про офіційне завершення опалювального періоду 2023-2024 років 31 березня.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.