Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Роман Котляренко став залізничником, як і його близькі родичі

2020 08 04 zaliznuchnuk 

 

Всі близькі родичі смілянина Романа Котляренка працюють на залізниці.
Свого часу дідусь був майстром цеху ремонту тепловозів ТО-3, батько – слюсар Локомотивного депо. Бабуся була, а мама працює наразі техніком з розшифровування швидкостемірних стрічок.
Сам Роман після школи пішов навчатися у Смілянський технікум харчових технологій. Здобув професію слюсаря з ремонту контрольно-вимірювальних приладів.
«За цим фахом я мав би працювати на цукровому заводі. У нашому місті такий свого часу побудував граф Бобринський. Але завод давно не працює, тож ще тоді я задумався про зміну фаху відповідно до наявності роботи у місті», – говорить пан Роман.
Після – служба в армії, брав участь у проведенні інтернету у Смілі. Працював малярем-колористом на закордонних заробітках. Опісля працевлаштувався сторожем у ВП «Локомотивне депо ім. Т. Шевченка». Став слюсарем з ремонту рухомого складу.
Чоловік розповідає: «Мені захотілося кар’єрного росту і цікавішої роботи. Дізнався, що є можливість закінчити курси в Одесі. Так я став помічником машиніста. Зараз виходимо в рейси на маневрових локомотивах ЧМЕ3, на вантажних локомотивах 2ТЕ10м, а також на пасажирських локомотивах ТЕП 70. Найбільше мені сподобалося їздити на новому локомотиві, так званому «американцю» – називається тризуб».
Зараз пан Роман поєднує роботу помічником машиніста та навчання на заочній формі в Українському державному університеті залізничного транспорту, спеціальність «Залізничний транспорт», спеціалізацієя – «Локомотиви та локомотивне господарство».
Як розповідає Тетяна Сумська, директорка Смілянського міськрайонного центру зайнятості, із початку цього року 175 смілян працевлаштувалися на залізниці за сприяння центру зайнятості.
«Дорогі залізничники, дякуємо за вашу важку роботу, за безпеку і комфорт під час подорожей на залізничному транспорті. Здоров’я, миру, любові, щастя – простих людських радощів, які прикрашають життєвий шлях. Хай ваша надважлива робота приносить вам моральне і матеріальне задоволення, хай все в ній ладиться і йде на користь нашій державі», – зазначає Тетяна Сумська.

 

Ангеліна Хоменко

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

28 березня 2024, 11:31

2024 03 28 rayonЗавдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.