Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Припиніть панікувати і поширювати страшилки про коронавірус і банани

2020 01 28 fake

 

Сайт «По той бік новин», який розвінчує міфи та фейки в Інтернеті, закликає припинити панікувати і поширювати страшилки про коронавірус і банани.
По-перше, у повідомленні, яке шалено розсилають месенджерами, вказаний якийсь містичний вірус n7n9 - в той час, як вірус, про який зараз усі говорять і відслідковують у світі - це коронавірус 2019-nCoV. Ймовірніше за все, фейк бере витоки ще з 2013 року, коли був вірус H7N9 відмий як «пташиний грип».
Цей фейк про банани облетів уже всі країни, де говорять російською, але вперше нам вдалося відстлідкувати його в Казахстані. Там віцеміністру охорони здоров’я навіть довелося спростовувати цю інформацію на брифінг.
Немає жодного офіційного підтвердження або згадки про те, що коронавірус передається через банани. Скажемо більше - його і не буде. Бо коронавірус передається від тварини до людини і від людини до людини. Тому він становить загрозу.
Люблять у нас сіяти паніку і вірити в неї.
Так само розганяли страх і жах про посилки з Китаю. Епідеміологи і лікарі в різних країнах говорять одне і те ж: ймовірність того, що вірус зможе існувати поза організмом ссавців більше 2 діб, зводиться майже до нуля. Крім того, потрібна певна кількість вірусу, щоб захворіти. Через предмети побуту, які кілька тижнів подорожували, це нереально.
Якщо ви боїтеся їсти фрукти або банани, то просто добре їх помийте. А після отримання посилок добре помийте руки змилом. Загалом мити руки - перший і стандартний засіб профілактики при будь-якій вірусній інфекції.
Оперативну інформацію про кількість жертв коронавірусу можна дізнатися на сайті Національного Комітету здоров’я Китаю.
Детальну інформацію про кількість точно зафіксованих випадків, смертей та країни, де виявили інфікованих читайте у щоденних звітах на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я http://bit.ly/2RVF7qP
Поради ВООЗ стандартні:
* Часто мити руки або обробляти дезінфекуючими засобами.
* При кашлі та чханні прикривати рот і ніс зігнутим ліктем або паперовою хусткою, а використану хустку варто негайно викинути та вимити руки.
* Уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.
* Якщо підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, якнайшвидше звернутися до лікаря та поділитися з ним попередньою історією подорожей.
* Відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз спостерігаються випадки появи нового коронавірусу, уникати прямого незахищеного контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами.
* Слід уникати споживання сирих чи недоготованих тваринних продуктів. З сирим м'ясом, молоком чи органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.