Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Цього року у Смілі офіційно визнали 7 випадків корупції

2019 08 14 korupsia

 

Особливу увагу прокурорів зосереджено на протидії корупційним злочинам та адміністративним правопорушенням, притягненню до відповідальності посадовців та депутатів за вчинення правопорушень цієї категорії.
Усього з початку 2019 року до суду скеровано 7 обвинувальних актів за фактами вчинення корупційних правопорушень. Серед підозрюваних - начальник відділу державної виконавчої служби, який перевищив службові повноваження з особистих мотивів; колишній сільський голова, що розтратив кошти на будівництво дитячого майданчика; керівник структурного підрозділу станції імені Т. Шевченка, який вимагав та отримав неправомірну вигоду; керівник структурного підрозділу Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції ННЦ «Інститут землеробства» Національної академії аграрних наук України, що зловживав службовим впливом; головний інспектор Смілянської міської ради, керівник приватного підприємства та інші.
Крім цього, Смілянською місцевою прокуратурою за результатами проведеного досудового розслідування повідомлено про підозру арбітражному керуючому з ліквідації майна Державного підприємства «Приладобудівний завод «Райдуга» м. Сміла. Він, зловживаючи своїми повноваженнями, незаконно реалізував майно, що належало до комунальної власності міста, тому спричинив громаді збитків на суму понад 2 мільйони гривень.
Підозрюваному інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 3652 КК України – зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки. Досудове розслідування перебуває на завершальному етапі. Прокуратурою готується позовна заява в інтересах держави в особі Смілянської міської ради про визнання недійсними правочинів, визнання права власності та витребування у товариства на користь міськради незаконно відчужених електричних мереж та обладнання.
За наявності підстав до усіх посадовців та суб’єктів господарювання, що підозрюються у вчиненні злочинів у бюджетній сфері, в тому числі з ознаками корупції, прокуратурою заявляються позови про відшкодування заподіяних збитків державі та територіальним громадам.

scroll back to top

Коментарі  

Полиграф
+4 #1 Полиграф 15.08.2019, 13:26
"керівник структурного підрозділу станції імені Т. Шевченка, який вимагав та отримав неправомірну вигоду" - и никто ничего ей не сделал, как ходила на свободе, так и ходит, как работала начальником там, так и работает, и номер машины сменили (перерегистрировали), чтобы не конфисковали ))
Вот такая борьба с коррупцией, діточки )))
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.