Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Відкрилася персональна виставка Дмитра Бур’яна «Заробітчанство»

2019 07 11 zarobitok

 

В обласному художньому музеї на цьому тижні відкрилася персональна виставка молодого місцевого художника Дмитра Бур’яна під промовистою назвою «Заробітчанство».
Серед робіт цього майстра, за плечима якого школа малювання імені Данила Нарбута, київська художня школа імені Тараса Шевченка та Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, – графіка, живопис та скульптура.
«Черкащина здавна славиться талановитими та творчими персоналіями, які творять унікальну історію українського та світового мистецтва. Чимало обдарованих та працьовитих живописців, майстерних та витончених графіків, а також потужних скульпторів-самородків відточували свої природні здібності в художніх школах та відповідних навчальних художніх закладах», – розповідають у Черкаському художньому музеї, який міститься на вулиці Хрещатик.
Але, наголошують, митець, який може одночасно та однаково якісно працювати в декількох видах мистецтва, різних техніках та стилях – унікальне явище. Отож персональна виставка черкаського майстра Дмитра Бур’яна саме така. Його «Заробітчанство» увібрало в себе графічні роботи, скульптуру та живопис. В основі графіки, яка створювалась протягом року перебування в сусідній Польщі, відображені нелегкі долі наших земляків на заробітках, порізно від сім'ї, в не завжди комфортній атмосфері.
«Така соціальна проблематика сучасного українського народу не часто та не так гостро підіймається в нашій країні, як це мало б бути, що робить твори Дмитра надзвичайно актуальними. Експоновано також начерки, зроблені безпосередньо на фабриці під час зміни, та представлено блок еротичної графіки й живопису. Щодо скульптури – в ній домінує козацька тематика та деякі експерименти поліхромних фігур з дерева»,– підсумовують у художньому музеї Черкащини.
Виставка Дмитра Бур’яна, лауреата Всеукраїнського конкурсу "Нові імена України", діятиме у Черкасах до 28 липня. 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Система безоплатної правничої допомоги шукає волонтерів та параюристів

29 березня 2024, 12:29

2024 03 29 volontЯкщо ви прагнете допомагати вразливим категоріям населення і маєте трохи вільного часу, запрошують приєднатися до проєкту «Волонтер БПД»


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.