Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

У Самгородку на Купала було велелюдно і нічка була мала…

2019 07 08 kypala

 

Надарма кажуть, що на Купала нічка мала… Такою вона була і в Самгородку з суботи на неділю, коли ще за дня там почали збиратися люди і до вечора їх там була рекордна кількість – більше 5 тисяч.
Усі вони, а сюди прибули не лише самгородяни та працівники місцевої компанії «Агро-Рось», котра разом із районною організацією ВО «ЧЕРКАЩАНИ» вже 5-й рік поспіль організовує свято Івана Купала, сюди приїхали люди із сусідніх сіл, із Сміли, Черкас, Києва, аби разом із тамтешніми жителями відсвяткувати колоритне літнє свято Івана Купала. Ніде було яблуку впасти – це про самгородське Івана Купала.

 

2019 07 08 kypala2


Усіх учасників свята Івана Купала привітав та побажав усіляких гараздів засновник компанії «Агро-Рось» Анатолій Семинога, який народився і виріс у цьому селі.
А потім продовжилися народні гуляння, був чудовий виступ художньої самодіяльності, танцювальної школи «Шторм», якою керує хореограф Максим Селіванов.
Щирих та гучних оплесків заслужив і концерт відомого в Україні і за її межами талановитого народного гурту «Лісапетний батальйон» на чолі із солісткою Наталею Фаліон.
«Ми із Знам’янки Кіровоградської області. Вперше приїхали до родичів, у яких тут дача. В захопленні від того, як гарно свято організували!», – ділиться своїм враженням «Сміла.ua» Олена Ткачук, яка приїхала разом із чоловіком, двома доньками і двома онуками.
Жінка каже, що вони родиною вже подивилися вистаку-продаж виробів народних майстрів, посмакували шашликами та солодкими смаколиками, нафотографували купу світлин, особливо онукам сподобалися локації «Біля півника у червоних чоботях», «Біля солом’яного поїзда», «Під ставком», «На кладці», «Біля купальського вогнища».
А ще, додає жінка, дітвору розважали веселі аніматори і малеча охоче стрибала на батуті. Тож її онуки йтам встигли побувати.

 

2019 07 08 kypala1


Вже коли у небі засяяли нічні зорі, прозвучав видовищний салют – у чисному синьому небі «розцвітали» неймовірні квіти під зачудовані вигуки глядачів.
Для молоді виступив кавер-гурт з Києва «Crazy Train», тож дискотека стрибала трохи не до самісінького світанку.
«Обов’язково приїдемо ще й на той рік!», – обіцяє пані Ольга Ткачук. Говорить, про чудове самгородське Івана Купала розкаже й своїм друзям.

 

Фото Люди Похил та Оксани Пальонко.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.