Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Міський голова пояснив навіщо тепловики замовляють кран-маніпулятор, а водяники закуповують легковика

Минулого тижня у поле зору декількох черкаських видань потрапили комунальні підприємства Сміли.

Зокрема журналісти «18000» у системі “Прозорро” побачили, що смілянське теплогенеруюче комунальне підприємство “Смілакомунтеплоенерго” уклало черговий договір на оренду крана-маніпулятора у місцевого підприємця Анатолія Хоменка. У 2023 році ціна на цю послугу зросла на 50 %. У минулому році цей же підприємець надавав в оренду тепловикам аналогічну техніку на схожих умовах за ціною 600 гривень на годину. За 2022 рік він отримав 328 тисяч 500 гривень. У 2021 році вартість оренди складала 500 гривень. Відповідно до прямого договору від 19 січня 2023 року підприємець Анатолій Хоменко має надати в оренду комунальникам кран-маніпулятор, вартість години оренди якого складає вже 900 гривень. І за рік “Смілакомунтеплоенерго” планує на це витратити 540 тисяч гривень.
Коментуючи цю ситуацію у своєму щотижневому ефірі міський голова Сміли Сергій Ананко зазначив, що ціни на подібні послуги змінились не лише для нашого комунального підприємства, а загалом на цьому ринку. Одна із причин – це подорожчання паливно-мастильних матеріалів. Ціна на послуги крана-маніпулятора 900 гривень на годину – це доволі низька ціна. Адже, як стверджує міський голова, найдешевша ціна по місту це 1000 грн.

Комунальне підприємство з підприємцем Анатолієм Хоменком працює вже не один рік. В ціну послуги, підкреслює Сергій Ананко, входить і заправка цієї техніки, і її обслуговування, і водій. Цей кран-маніпулятор потрібен “Смілакомунтеплоенерго” для усунення аварійних ситуацій. І 540 тис. грн. лише передбачені підприємством на оренду техніки. Ще ці кошти ніхто не перераховував орендодавцю.

Чим менше у нас будуть рватись мережі по місту теплопостачання, тим рідше доведеться брати в оренду кран-маніпулятор і, відповідно, витрачати коштів на ці потреби. Міський голова пообіцяв, що в кінці року комунальне підприємство відзвітується про використання коштів на різні потреби.

Щодо другого прециденту, про закупілю легковушки для СКП "Вод Гео", яку теж на “Прозорро” побачили журналісти ТРК "Вікка", то Сергій Ананко дав свої пояснення.

На його думку, 200 тисяч гривень - не така і велика ціна для легкового автомобіля. Він підкреслив, що цей транспорт потрібен для служби постачання підприємства. Ним будуть користуватись працівники, що займатимуться закупівлею та поставкою товарів, забезпечуватимуть необхідним аварійні бригади.

"Не розумію такого ажіотажу навколо автівки, що вже була у використанні. Ви що хочете, щоб працівники на велосипедах їздили? Давайте будуть їздити. Але тоді ми не зможемо говорити про цілодобове водопостачання. Не варто тоді і говорити про оперативну реакцію для усунення поривів на мережах водопостачання".

Також Сергій Ананко запропонував тим, хто хоче уважно стежити за всіма закупівлями комунальних підприємств регулярно заходити на платформу “Прозорро”. Адже і далі планують проводити закупки, в тому числі і з бюджету міста на це будуть виділятись кошти.

Міський голова переконаний, що за 2,5 роки роботи його команди, всі помітили покращення в наданні послуг водопостачання, вивезення сміття, загалом в благоустрої нашого міста.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.