Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Що потрібно знати про обов’язкове автострахування?

 

Автоцивілка - єдина страховка для водія в Україні, яка оформлюється в обов'язковому порядку при експлуатації наземного транспорту в межах країни. За відсутність поліса передбачена адміністративна відповідальність, а саме штраф до 850 грн. Сума часом дорівнює ціні самого поліса. Тому немає сенсу ігнорувати правила.


Принцип дії ОСЦПВ


ОСЦПВ - поліс, що покриває відповідальність водія перед третіми особами у разі дорожньої пригоди. Страховик компенсує збитки потерпілим замість винуватця: платить за ремонт транспорту та за лікування поранених, якщо такі є. Виплати відбуваються у встановлених межах:
   - 130 000 грн на майно;
   - 260 00 грн на життя.
Все, що буде понад норми, оплачує винуватець. Він же відновлює особистий автомобіль самостійно, якщо у нього немає добровільної страховки КАСКО. Щоб розширити ліміти по ОСЦПВ до 1000000 грн, можна докупити ДЦВ.


Скільки коштує автоцивілка


Ціна поліса не фіксована, а залежить від трьох основних чинників: тип транспортного засобу, об'єм двигуна, місто прописки власника ТЗ. Також важливу роль відіграє наявність пільг. Згідно зі статтею 13 Закону України «Про ОСЦПВ» такі категорії осіб мають право отримати знижку 50% на поліс:
   - Учасники війни;
   - Особи з інвалідністю II групи;
   - Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (I або II категорії);
   - Пенсіонери.
Щоб розрахувати, у скільки обійдеться автоцивілка в Черкасах, рекомендуємо скористатися онлайн калькулятором на агрегаторі.


Хто звільняється від покупки поліса


За чинним законодавством існують категорії осіб, які повністю звільняються від оформлення страховки, а саме:
   - люди з інвалідністю 1-ї групи;
   - водії авто, що перебувають у власності в людей з інвалідністю 1-ї групи;
   - учасники АТО і бойових дій.
При настанні страхової події з вини осіб даної пільгової категорії виплату проводить Моторно-транспортне страхове бюро України, а не страхова компанія.

 

Переваги електронної страховки


З 2018 року українські водії можуть користуватися електронною автоцивілкою. Це дозволяє не відвідувати відділення страховика, а здійснювати покупку в комфортних умовах за допомогою телефона або планшета. Однак онлайн - це ще й вигідна ціна. Чому так? У ланцюжку покупки не бере участь страховий агент, комісія якого закладена у паперовий бланк. Тобто водій з ходу економить 10%. Але це ще не максимум. Якщо усвідомлено підходити до вибору страховки, то вийде зберегти до 40% бюджету на страхуванні. Наприклад, слід враховувати наявність франшизи (частина коштів, яка не покривається СК. Вона лягає на плечі винуватця аварії. Страховка з нульовою франшизою дорожча), опції програми, рейтинг страховика. Беручи до уваги нюанси, можна підібрати надійний договір у співвідношенні ціна-якість.


Електронний - чи означає небезпечний?


Електронний поліс має таку ж юридичну силу, як і паперовий бланк. Відрізняються вони лише способом оформлення та зберігання. При перевірці поліцією водій може підтвердити актуальність страховки з екрана мобільного пристрою. Також дані по всіх автоцивілках доступні у відкритій базі МТСБУ. Щоб пройти перевірку, достатньо зробити запит за номером ТЗ або номером страховки на сайті.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.