Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Я знаю, як зробити Смілу успішним містом, - говорить кандидат на посаду міського голови Андрій ЖУРІДА

2020 10 18 gurida3

 

Серед претендентів на посаду міського голову Сміли виділяється один кандидат, який тримається поодинці - його вважають немісцевим, зальотним, зверхнім столичним юристом. Мова йде про Андрія Олександровича ЖУРІДУ, який зараз очолює юридичний відділ міськвиконкому. Але якщо з ним познайомитися ближче, виявляється, що він наш, місцевий, сам родом з Кам’янки, а його бабусі жили в Сунках та Балаклеї. У спілкуванні це розумна, проста, цікава людина із свіжими прогресивними поглядами. Обізнаний, начитаний, має власне бачення вирішення проблем нашого міста, сповідує цілком позитивні і реальні переконання – треба робити добро, допомагати людям, працювати, не чекати, що хтось все зробить за тебе і ти станеш щасливим. Щастя – це твоя власна заслуга.

 

2020 10 18 gurida4


- Андрію Олександровичу, чому Ви наважились на цей крок – стати кандидатом у мери такого проблемного міста як Сміла?

- Це перше запитання від людей, які дізнаються про мій намір очолити Смілу. Хтось не розуміє, хтось підтримує, хтось співчуває, хтось заздрить... Хтось нагадує мені мої ж слова про те, що очолити Смілу в нинішньому її стані може тільки божевільний.
В силу професії, я займаюсь тим, що допомагаю людям. Але ця допомога на рівні однієї людини, сім’ї, підприємства. А тут випала можливість допомогти одразу цілому місту і я не можу не скористатись нагодою реалізувати цю можливість. Це мій фронт, моя особиста передова!
Саме на прикладі Сміли хочу довести всім, що можна комфортно і щасливо жити в невеличкому місті на столичному рівні. Хочу довести, що для щасливого життя достатньо трішки змінити свідомість і відношення один до одного. Адже обличчям кожного міста і його основним багатством є містяни. І рецепт щасливого життя простий: не робити того, чого б не робив у себе вдома, не чекати поки настане покращення, поки хтось "піднесе його на блюдечку", не чекати "світлого завтра" і волати про "злочинну владу", а робити потрібні людям і місту справи та разом створити своє післязавтра.
Є всього три причини, чому міським головою маю бути саме я, бо у мене є порядність, досвід, здоровий глузд.

- А як Ваша родина ставиться до Вашого рішення балотуватися на виборах міського голови Сміли?

- Моя дружина й діти повністю підтримують і надихають мене, допомагають розробляти і друкувати агітаційні матеріали. Допомагають не перейматись, коли читаю негативні коментарі від прихильників моїх суперників у виборчих перегонах. Найголовніше - це моральна підтримка близьких, сім'ї, з якою можна подолати всі негаразди і розділити радість від успіхів.

 

2020 10 18 gurida2

 

- Якою Ви бачите Смілу через 5 років Вашої каденції?
– Я бачу чисте і красиве місто, яке має розкішні дороги, на яких їздять нові електричні автобуси. Бачу новий центр, красивий фонтан… Бачу щасливих людей. Бачу дітей, які не тікають із міста на заробітки, та їхніх батьків, які купують квартири не у Києві і Черкасах, у а Смілі, бо це престижно. І вкладають гроші у бізнес у Смілі, у бо це вигідно. Сміла має чудовий потенціал. Тільки треба обрати нормального міського голову і адекватних депутатів.
- Яка Ваша передвиборча програма? У чому Ваша перевага над іншими кандидатами?
- Радію з того, що мої ідеї і пропозиції нормалізації життя міста знайшли своє відображення в передвиборчих програмах кандидатів у міські голови. Я не буду обіцяти ремонтів доріг, реконструкцій мереж, створення інфраструктури та змагатись з кандидатами в красномовстві обіцянок, якими вони заманюють виборців. Порядок та добробут міста - це взагалі не обговорюється, це елементарна поточна робота, такі речі мають бути у місті щоденно, це нормально, це врешті-решт, природно - жити в комфортних умовах. Тому я не беру участь у конкурсі на кращу обіцянку, я просто якісно роблю свою роботу. Щодня. Моя перевага над іншими кандидатами у тому, що мені не потрібно вдаватись у наявні проблеми, окреслювати їх коло та шукати шляхи вирішення, я вже переймаюсь проблемами міста і знаходжу успішні шляхи для їх вирішення.
- Чи є у вас тактика боротьби з іншими претендентами на посаду міського голови, як ви будете з ними змагатись?
- Мені нема в чому змагатись з іншими кандидатами, мені це не цікаво. Я хочу позмагатись із міськими головами сусідніх міст. Наприклад, з мером Черкас Бондаренком – у якому місті кращі дороги чи розвиток спорту, з мером Кам’янки Тіроном – за кращі туристичні маршрути, із мером Золотоноші Войцехівським – хто більше у місто залучив іноземних інвестицій… ось гідний рівень для змагань.
- Хто фінансує Вашу передвиборчу кампанію? Звідки надходять гроші?
- Я проводжу агітацію за власні кошти, на свою зарплату начальника юридичного відділу. Вважаю, що гідна освіта – це найголовніше для людини. Освіта у Смілі – на достатньо високому рівні, який необхідно підтримувати і вкладати кошти у розвиток дітей. Тому я ніколи не шкодую грошей на освіту, виділяю найбільші гроші для навчання свого сина. Мій 13-річний син сам зробив макети моїх агітаційних листівок і плакатів. Я роздрукував агітаційні матеріали на принтері. Розповсюджують агітки про мене мої друзі. До речі, я вважаю, що гідна освіта – це найголовніше для людини. Освіта у Смілі – на достатньо високому рівні, який необхідно підтримувати і вкладати кошти у розвиток майбутніх поколінь.
У передвиборчий фонд внесені мої власні кошти. А дані про моє майно і розмір зарплати – є в інтернеті у деклараціях у вільному доступі. У мене все чисто і прозоро. Я демонструю, що отак за ставку начальника юридичного відділу можна провести виборчу компанію. У мене не вкладають гроші колишні міські голови, олігархи, бізнесмени. У цьому плані я незалежний. Не беру чужих грошей, щоб потім не шукати шляхи, як повертати ці кошти і як їх відробляти. Тому я готовий чесно працювати за зарплату міського голови.

- Що Вам вдалося зробити за 10 місяців роботи на посаді начальника юридичного відділу?
- Завдяки моїй роботі у Смілі таки почався минулорічний опалювальний сезон, незважаючи на постійну загрозу відключення від електропостачання КП «ВодГео», сміляни мають воду. Було вирішено проблему з виплатою заробітної плати медичним працівникам в умовах відвертого саботажу з боку депутатів. Але головним досягненням я вважаю визнання у судовому порядку недійсними договорів про переведення боргу «Енергоінвест». На Смілу «повісили» несправедливий борг у розмірі 86 млн грн. Зараз нам вдалося через суди зменшити цей борг на суму майже 32 мільйони гривень! Боротися у судах з такими монстрів, як Нафтогаз – дуже важко. Але нам вдалося. І ця справа продовжується до повної перемоги над НАК «Нафтогаз України».

- Як Ви плануєте залучати у Смілу інвесторів? Адже багато хто не хоче розпочинати бізнес, тому що наше місто зараз славиться різними кризами з усіх боків…
- Як залучити інвесторів? Створити для них нормальні умови співпраці. Але треба дивитися, які інвестори до нас заходять. Якщо це не інвестор, а агресор, який хоче порізати і продати майно, прагне швидкої наживи – то нам такі не підходять. Або якщо такий інвестор, як сумнозвісний «Енергоінвест» - нам такі не треба. Смілі потрібні довгострокові продумані інвестиції. Треба вкладати гроші у «вічний» бізнес. Наприклад, водоканал. І деякі люди це чудово розуміють і хочуть собі загребти водоканал. Тому окремі обласні депутати сміялися з ініціативи завести у Смілу турецьких інвесторів. Бо самі мріють загарбати собі і керувати водоканалом…
Якщо подивитись на Смілу – це не бідне місто, не такі вже й бідні люди. Тут їздять дуже далеко не дешеві машини. Тобто є потенціал. Тому давайте ввімкнемо мізки, підключимо успішних економістів, яких я знаю особисто, і почнемо розвивати це чудове місто. Ми можемо зробити смілян акціонерами свого міста. У мене є багато ідей. Повинна бути картка смілянина, і кожен житель міста може отримувати безкоштовні послуги, бо він мешканець Сміли. Словом, задумів дуже багато. Треба, щоб сміляни зрозуміли мене і підтримали.
- А як Ви будете знаходити спільну мову з депутатами і членами виконкому?
- Я завжди знаходив спільну мову з розумними і адекватними людьми, з професіоналами своєї справи. Бачу, що в списках депутатів, висунутих від партій, є багато таких людей, з якими я знайду спільну мову, з якими, незалежно від партійної приналежності, можна плідно працювати на благо міста. Це і є моя майбутня команда.
- Як Ви будете вирішувати класичні смілянські проблеми: теплопостачання, водопостачання, дороги, благоустрій…?
- Я не боюсь роботи. Всі ці проблеми можна вирішити. Тільки одна людина – міський голова – все не зробить. Потрібна допомога і підтримка депутатів. Люди бачать у міському голові – царя, останню інстанцію. Але насправді міський голова обмежений законом. Сам він нічого не може зробити, його стримує система противаг, продумана нашим законодавством. Тому міський голова без депутатів та членів виконкому сам нічого не вдіє. Треба шукати порозуміння. Поменше горлопанства, але побільше дії. Потрібно проводити прозорі і зрозумілі реформи. Наприклад, водоканал можна зробити акціонерним товариством. Щоб усі споживачі стали його акціонерами. Тоді люди слідкуватимуть за роботою свого товариства. Розумітимуть, що у нього треба вкладати гроші, модернізувати. Люди слідкуватимуть, щоб не було зайвих витрат води, щоб не крали воду. У мене є багато ідей і бачення фахівців для вирішення проблем Сміли. Саме на прикладі Сміли хочу довести всім, що можна комфортно і щасливо жити в невеликому місті. Хочу показати, що для щасливого життя достатньо трішки змінити свідомість і ставлення один до одного. Якщо сміляни оберуть мене міським головою – вони зроблять вибір у сторону здорового глузду, нового та комфортного життя і ніколи не пошкодують про це.

 

2020 10 18 gurida5

 

ЖУРІДА АНДРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ Народився 06 серпня 1973 року у м.Кам’янка Черкаської області. Одружений, діти: син, 2007р.н., донька 2017р.н. Має дві вищі освіти. Перша - вища юридична, Міжрегіональна академія управління персоналом, отримав диплом з відзнакою. Друга вища освіта - Міжрегіональна академія управління персоналом, спеціальність: «Медична психологія». Трудову діяльність розпочав у березні 1991 року на Кам’янському машинобудівному заводі оператором станків з числовим програмним управлінням. З листопада 1991 року по грудень 1993 року проходив службу у Збройних силах України. Після звільнення з лав Збройних Сил України працював на різних підприємствах та одночасно отримував юридичну освіту. Має шість робочих спеціальностей. Після закінчення навчання працював у Ленінградській районній державній адміністрації м.Києва на посаді головного спеціаліста юридичного відділу. З 2000 року займається приватною юридичною практикою, адвокат. З вересня 2019 року працює у Виконавчому комітеті Смілянської міської ради та проживає у м.Сміла.
Має численні нагороди та подяки від Київського міського голови, Голови Оболонської районної у м.Києві державної адміністрації, міського голови м.Сміла, цінні призи та нагороди за перемоги у Київському міському конкурсі "Молодий підприємець року" у номінації "Малий бізнес".
Основні компетенції: політична нейтральність, спрямованість на служіння суспільству, захист національних інтересів, неупередженість, вміння впроваджувати зміни, оцінювати їх ефективність, самоорганізація та саморозвиток, вміння працювати в стресових ситуаціях, знання законодавства. Принциповість, рішучість і вимогливість під час прийняття рішень, встановленні цілей та визначенні пріоритетів, вміння працювати з великим обсягом інформації, здатність виконувати одночасно декілька завдань, досвід ведення ділових переговорів, наявність необхідних знань для ефективного розподілу та використання ресурсів (у тому числі людських, фінансових, матеріальних), вміння здійснювати ефективну комунікацію та проводити публічні виступи, налагодження співпраці та партнерської взаємодії, аналізаторскі здібності, необхідні для знаходження варіантів вирішення проблемних ситуацій.

На дозвіллі пише вірші, оповідання, захоплюється езотерикою, читанням художньої літератури, спортингом. Любить проводити час з родиною.

 

2020 10 18 gurida1

scroll back to top

Коментарі  

Михайло
+1 #3 Михайло 21.10.2020, 12:45
Юлій це ти ?! Нарешті жереб реінкарнації ощасливив Смілу ! Я бачу ! Як бачиш ти. Візьмеш першим заступником?
Цитата
Вася
+3 #2 Вася 19.10.2020, 14:31
Всі знають, тільки ніхто не робить
Цитата
Сократ
+5 #1 Сократ 19.10.2020, 12:49
Люди хто не знає, як зробити Смілу успішною? Не дивно! У нас кожен "знає", але чомусь від цього Сміла успішною не стає. А от ті хто доривається до корита успішними за рахунок міста стають швидко. Потрібно на законодавчому рівні зобовязати всіх кандидатів на посади мерів, депутатів, президента, останнім пунктом в своїй передвиборчій програмі вказувати, що виборці які і якщо оберуть того чи іншого "знаючого", можуть зробити з ним у випадку не виконання його перед виборчих обіцянок. І по тому що він там укаже, можна буде одразу точно зрозуміти хто перед нами, а він в свою чергу сто раз подумає перед тим, як складати пункти програми, що вище і щось обіцяти наївним людям, які люблять халяву і так як він щось у когось поцупити лише б не працюватити і не відповідати за щось.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.