Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

У Сунківському лісництві облаштували туристичний маршрут «Дорога на Пруси»

2020 09 19 doroga

 

Унікальний туристичний краєзнавчий маршрут «Дорога на Пруси» облаштували у Смілянському лісгоспі
Як повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, його відкриття приурочили до Дня працівника лісу, який відзначають 20 вересня.
«Ми продовжуємо розвивати лісовий туризм. І новий туристичний маршрут у Сунківському лісництві – це вже одинадцята екопросвітницька стежка у лісах Черкащини», – розповідає головний лісівник Черкащини Олександр Дзюбенко.

 

2020 09 19 doroga1


За його словами, головна мета таких маршрутів– це виховання грамотної поведінки людини в лісі та забезпечення усім бажаючим можливості спостерігати природні об’єкти і явища, вивчати тваринний та рослинний світ, ознайомлюватися з особливостями довкілля рідного краю, роботою лісівників, технологіями вирощування лісових насаджен.
Директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда говорить, що туристичний маршрут є унікальним, бо ним можуть скористатися люди з особливими потребами.

 

2020 09 19 doroga2


«Загальна протяжність маршруту становить 15 кілометрів, з них 2,5 – це інклюзивно-спортивна частина, яка облаштована стоянками, під’їздами. Уздовж самої дороги розмістили інформаційні аншлаги та цікаві стенди про життя лісу та його мешканців. Пройтися екопроствітницькою стежкою можуть усі бажаючі. Передбачаємо, що маршрут зацікавить школярів, адже тут можна проводити спортивні змагання», – пояснює Юрій Сегеда.
Маршрут промаркували згідно туристичних вимог. А розташування його обрали невипадково, розповів втілювач та розробник проєкту, працівник Смілянського лісгоспу Сергій Тимофієв.

 

2020 09 19 doroga3


Він каже, що цією дорогою користувалися здавна, адже поряд з нею розміщувалося багато стародавніх поселень. Так, приміром, вздовж маршруту нарахували 423 кургани. Низовий шлях пролягає від села Велика Яблунівка до хутора Реп'яшино, берегом річки Тенетинка (хутір Реп'яшино двічі перейменовували – у 1924 році на Петрівське, у 2019 році на Лісовий). Тож туристичний маршрут, окрім чудових краєвидів, пронизаний давньою історією, місцями сили, цікавими фактами, переказами та потужною енергетикою.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.