Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Сесія не відбулась, тому що порушено домовленість щодо виплати зарплати медикам

2020 08 15 sesiya

 

Ситуація у смілянській владі – це просто якийсь тупик. Депутати поділились на два табори: одні підтримують міського голову і його команду, а інші, яких більшість, відверто виступають проти міського голови.
Цього тижня знову скликалась сесія міської ради. Це вже була 21-ша спроба провести засідання. Депутатська більшість знову не прийшла. Чому ? З якої причини? Ми знову запитали про це у депутатів від ВО «ЧЕРКАЩАНИ», які належать до депутатської більшості.
- Ми не прийшли на сесію, тому що у нас немає інших важелів, щоб висловити свій протест проти свавілля міської влади. Вже скільки часу ми боремося, із квітня доказуємо міському голові, що він не правий, що рішення його виконавчого комітету – незаконні і за це буде кримінальна відповідальність, що треба почути думку більшості, а не одноосібно управляти містом, що треба шукати компроміс з місцевими, а не слухати приїжджого Смоликова та ображати смілян... Але він нас не чує!
Перед сесією міської ради нам прислали пояснювальну записку – вона стара, аж із квітня! Тобто у міській владі все досі залишається так, як було. Вони нічого так і не змінили. Весь останній тиждень ми напрацьовували нові рішення, за ініціативою голови міської фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Анатолія Стригуна депутати зустрічалися з міським головою, ніби вимальовувалося порозуміння... А за день до сесії – знову все пішло насмарку! Депутат Валентина Зборівська все перекрутила і знищила всі напрацювання!
Хочемо пояснити медикам і всім жителям Сміли: для міського голови і його прибічників основне питання – це не зарплата медичних працівників. Їм до цього байдуже! У них головне питання, яке вони хотіли просунути на цій сесії – це фінансова допомога КП «ВодГео» (у якого знайшли фінансових порушень на 39 млн грн. і вже є дані, що ще більше) та фінансова підтримка КП Смілакомунтеплоенерго, яким тепер керує друг мера Павло Смоликов. Перераховувати міські гроші на ці підприємства – це все одно, що наповнювати бездонну бочку. Нещодавно з’ясувалося, що на водоканалі десь зникли 7,5 мільйонів гривень, які були направлені на те, щоб розрахуватися за електроенергію перед Обленерго. Грошей немає, борг росте. Де ж гроші? Наша думка така – спочатку треба розібратися у перевірках КРУ цих підприємств, точно зрозуміти, куди йдуть ці гроші… А тоді вже фінансувати комунальні підприємства.
І ми в першу чергу хотіли виділити кошти для медиків, їм на зарплату, та на пільгові ліки хворим. Для цього вже потрібно понад 9 мільйонів гривень. З яких 3,5 мільйонів – ми пропонуємо зняти з премій міського керівництва.
Проте голова та його заступники міцно тримаються за свої премії і не підтримують наше рішення, блокують всі наші ініціативи.
Ми пояснюємо людям, що скликаючи сесію, міський голова хоче перекласти на депутатів свою відповідальність. Через сесію хоче узаконити незаконні рішення щодо медиків, ухвалені на виконкомі. А ми, депутати, не даємо йому це зробити.
До того ж, ми вже провели сесію більшістю депутатів. Міському голові залишається підписати проголосовані рішення. Або накласти вето, якщо він не згідний. Але він нічого не робить.
Зате мер постійно налаштовує лікарів проти депутатів. Виставляє нас, депутатську більшість, у негативному світлі, наче це за нами затримка зарплат медиків. Хоча на справді – це все його робота.

scroll back to top

Коментарі  

Григорий
+8 #1 Григорий 14.08.2020, 15:33
Як же ви задовбали!!!
Сьогодні потепають медики, завтра відключать електрику на водоканалі, потім опалювальний сезон провалите!
Вам всим байдуже до проблем міста, ви думаєте лише про свою вигоду, адже вибори на носі, і чим гірше в місті тим краще опозиціі!
Подавайте в суди , в прокуратури, чому люди повинні страждать через ваші міждоусобні війни?
Не буде ні цибка ні федоренка ні черкащан після виборів!
Ви догралися!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.