Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

У ТОВ «Черкаси Дніпро-Агро» прокоментували спробу рейдерського захоплення їхнього урожаю

2020 09 21 urog

 

Днями поліція оприлюднила інформацію про те, що попередила спробу рейдерського збору урожаю в Городищенському районі. За інформацією правоохоронців, 19 вересня в селі Калинівка близько 20 осіб захопили поле та за допомогою комбайнів збирають урожай кукурудзи, - інформує "Вичерпно".

- Усім, хто намагався перешкодити, зловмисники погрожували зброєю та навіть зробили кілька пострілів. У результаті пошкоджено автомобіль, власник якого перебував на момент стрілянини у салоні. Внаслідок події ніхто не постраждав, — йдеться у повідомленні Національної поліції в Черкаській області.

Як з’ясувалося згодом, земельна ділянка, на якій нібито незаконно збирали урожай, в оренді у ТОВ «Черкаси Дніпро-Агро», які декілька років тому стали жертвами рейдерського захоплення. Адвокат фермерського господарства Михайло Яковишен відзначає, що це поле в оренді ТОВ «Черкаси Дніпро-Агро» знаходиться з 2008 року, з 2018 року відбулося перепідписання договору з пайовиками, в якому були зафіксовані покращення пайових умов. Протягом цього періоду саме «Черкаси Дніпро-Агро» сплачувало пайовикам кошти згідно угоди з ними. Тож і урожай вони збирали, за його словами, цілком законно.

19 вересня конфлікт стався між ТОВ «Черкаси Дніпро-Агро» та ФГ «Наумець», яке заявило про свої права на урожай кукурудзи, що була засіяна на понад 100 га землі.

Натомість юристи ТОВ «Черкаси Дніпро-Агро» зауважують, що підстав для цього немає.

- Ці земельні ділянки знаходяться в оренді «Черкаси Дніпро-Агро» уже не один рік, — наголошує адвокат фермерського підприємства Михайло Яковишен, — всі — зареєстровані, по всіх є витяги з Державного реєстру. Тож виникає логічне питання, як можна називати рейдерами тих, хто по закону обробляє землю, сплачує за паї і всі дані про це знаходяться у відкритому доступі?

Що ж стосується хронології подій у Городищенському районі, то адвокат розповідає:

- Яка була ситуація: наш тракторист повертається з поля, на якому збирав соняшник. У нього до комбайну причеплена жатка для соняшника, це видно. Його підрізають, витягають з комбайну і приставляють йому до скроні зброю. Цей тракторист не мав жодного відношення до поля, на якому відбувалися всі події. Далі відбувається таке, директор ФГ «Наумець» Денис Жукович під’їжджає до поля, на якому відбувся конфлікт, і прорізає колесо в одному комбайні, а потім і ще в одному. Відразу після цього я дзвоню до Городищенського відділку поліції, заявляю про вчинені дії.

За інформацією поліції, «рейдери» зробили постріли, однак, наголошує правозахисник «Черкаси Дніпро-Агро» крапку у цьому можуть поставити лише відповідні експертизи.

- Дуже дивна ситуація, коли на полі знаходиться 50 чоловіків, а з них 20 із зброєю, а затримують і обшукують охоронців поля, у яких зброя лежала, підкреслюю, у чохлах в автомобілі. І по оприлюднених фото видно, що вони її навіть не витягали. А у осіб, які представляли фермерське господарство «Наумець», навіть документи не перевірили. Наразі поліція вилучила гільзи. Тож саме правоохоронці мають дати відповідь на наше питання: то хто ж стріляв?

 

2020 09 21 urog1

 

2020 09 21 urog2

 

За словами адвоката, поліція прибула відразу після інциденту з комбайнами, відібрала всі свідчення, провела огляд техніки та зброї охоронців.

- Тому мені цікаво, з якою метою через сім з половиною годин приїжджає спецпідрозділ «КОРД», демонстративно оминає п’ять десятків людей, частина з яких озброєна і цього не приховує, і починає класти на землю охоронців і представників підприємства. На той момент уже був етап з’ясування цивільно-правовоих відносин, в якому, наприклад, охоронці взагалі участі не брали. У них же вилучили особисті речі, телефони, автівки, які жодного відношення до справи не мали, тож були вилучені неправомірно, — наголошує Михайло Яковишен.

19 вересня директор «Черкаси Дніпро-Агро» Валерій Артеменко написав заяву до поліції про вчинення хуліганських дій.

З подібними діями фермерського господарства «Наумець» у 2012-2014 роках зіткнулося і ФГ «Агроальянс-Інтер», нині — ФГ «Гребіник».

- Вони просто заїхали на поле зі своєю технікою і сказали нам залишити поле, але у нас всі документи були на руках, що це поле саме у нас в оренді. Ми викликали поліцію і тільки після цього вони покинули поле. Але у 2015 році Іван Миколайович (Наумець — ред.) став головою села Калинівка і у 2015 році він прислав до мене, як до голови новоствореного фермерського господарства «Гребіник», лист, щоб розпаювати цю земельну ділянку, — розповів про ситуацію керівник ФГ «Гребіник» Юрій Гребіник, зауваживши, що наразі землі в оренді його фермерського господарства до 2025 року.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
На сесії міської ради виділили по 2 мільйони постраждалим у Гречківці

29 березня 2024, 13:25

2024 03 29 sesНа порядок денний 78-ої сесії Смілянської міської ради було винесене 131 питання.
Перше рішення, яке отримало підтримку депутатів, стосувалося дострокового припинення повноважень депутата міської ради Ярослава Березаня за його особистою заявою.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.