Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Смілянська ГО «Авто Євро Сила-Сміла» взяла активну участь у мітингу під Верховною Радою (відео)

2020 06 06 AES

 

4 червня у центрі Києва знову відбувалась масштабна акція протесту, влаштована "євробляхерами". Їм стало відомо, що влада хоче розробити новий законопроєкт про порядок розмитнення авто. Про це проінформували у прес-службі Міністерства інфраструктури за підсумками наради щодо вирішення питань розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Тож власники "євроблях" знову влаштували мітинг в урядовому кварталі Києва, під Кабінетом міністрів, щоб привернути увагу до проблеми розмитнення, яка не вирішується в Україні вже багато років.
Сміляни, традиційно, взяли активну участь у цій акції.
- Нині за розмитнення, кажуть, треба віддати 300 % від вартості автівки за кордоном, - розповідає власник євробляхи Андрій. Він має Аudi A6 на єврономерах. Розмитнити його коштує 3700 євро. - Я її купував, щоб годувати сім'ю, я працюю на ній. Коли введуть законопроєкт , за який ми боремося, розмитнення мого автомобіля і постановка на український облік становитиме 1000 євро.
Але проєкт закону спершу має розглянути фінансова комісія, яка відклала розгляд з невідомих причин.
До мітингарів вийшли народні депутати від "Слуги народу". Кажуть, що зареєстровані законопроєкти потрібно доопрацьовувати, але влада нібито готова йти на компроміси.
Нагадаємо, на початку жовтня 2019 року власники автівок на єврономерах вже виходили на мітинг. Тоді штрафні санкції за нерозмитнені автівки відклали до 2020-го року. А наприкінці грудня 2019 року у Кабміні прийняли рішення про те, що штрафувати авто на єврономерах не будуть до остаточного ухвалення питання щодо нових пільг, яке повинні розглянути народні депутати у Верховній раді.

 

 

scroll back to top

Коментарі  

Сашко
+3 #11 Сашко 09.06.2020, 14:36
Щось я не бачив в Смілі Mercedes-Benz 2010 року на єврономерах. Можливо в мене щось із зором але лікар каже зір 100%. А от Mercedes-Benz, Audi, VAG (вся лінійка марок автомобілів) яким мінімум по 25-30 років в яких корозія "зїла" весь кузов, в яких (дизельний двигун) видалений фільтр сажі (цим грішать усі власники дизельних двигунів). Про яке Євро-4 ви розказуєте. Не смішіть людей.
Цитата
Ввааася
-2 #10 Ввааася 09.06.2020, 12:49
Шановні противники євроблях, Lanos має двигун Євро2, або максимум Євро3. А це рівень технології 1990 року. Європейський автомобіль якому до 10 років це Євро4, або Євро5. Вартість Mercedes-Benz 2010 року в Європі від 2000 до 5000 Євро, з двигуном Євро4. Що ви порівнюєте? Хлам з космосом? Просто наша держава так піклується про своїх громадян, що не дай бог вони почнуть жити краще. Прикриваючись потребами медиків,армії та вчителів у заберуть у своїх громадян останнє. В результаті з сплачених митних платежів за авто зроблять собі-коханим заробітну плату в 500 000 грн.
Цитата
Сократ
-1 #9 Сократ 08.06.2020, 21:50
Читаю ваші коментарі і бачу, або тупість, або лицемірство прикрашене "благими "намірами, або просто заздрість. Жодного аргументованого розумного факту. Як я вже сказав в нас черепків на дорогах 80% від всіх автомобілів. А щодо податків, то шановні, чи не всі ви під час продажу-купівлі занижуєте реальну вартість купленого автомобіля, щоб як менше сплатити податків до бюджету?! Брехливі лицеміри. Хоча насправді те що ви вказуєте в договорі і є реальна вартість того авто, що ви продаєте чи купуєте. А те що дурак їде дураком поганяє, то то дійсно так як в африканських країнах. Питання тут одне - це те, що автомобілі в Україні і нові і б/у продаються за гроші, які вони не варті. Ось і все. І якщо дурак купив її по завищиній ціні, то він обовязково хоче бачити і інших такими ж дураками. А оскільки з розумом в наших людей є великі проблеми, то і живемо постійно, як ті опариші які мріють запанувати у своїй сторонці.
Цитата
Сашко
+4 #8 Сашко 08.06.2020, 14:06
Так в європі є такі автомобілі але пробіг у них ЗАШКАЛЮЄ вони навмисно його скручують і показують 150000 а то й меншу тис км. Вони обіцяють людям що вони, якщо буде тотреба, допоможуть з проблемами з поліцією. Брехня повна ніхто не допомагає. Вони просто злодії, брехуни які на бажанні людини мати хоч якесь авто заробляють свої по 500 дол з машини. Я пройшов тернистий шлях від кредитного lanosa до skoda 2010р. Тому моя порада автовласникам краще за 2500 -3000 дол купити Lanosa і їздити спокійно, а потім протягом життя накопичувати і змінювати авто на сучасніші чим бути обдуреними цими шахраями!!!
Цитата
Сашко
+6 #7 Сашко 08.06.2020, 14:04
Ви самі підмітили що ми спілкуємось за євробляхи. Вісь європейський хлам везуть нам. Наш автопром як сучасний так и радянський не кращий. Проте ще раз повторюсь ми спілкуємось за євробляху. Так от всі організатори цього руху від головних які сидять в Верховній Раді до місцевих осередків мають бізнес з поставки авто є Європи. Вони "обдурюють" наших покупців обіцяючи привезти за 1000-2000 тис у.є. нормальну машину. Це "розвод лохів".
Цитата
привiт
+3 #6 привiт 07.06.2020, 11:52
Михайло, ні, дурень той, хто купив за кордоном авто, приїхав і не сплатив мито,не подумавши, що рано чи пізно ПОТРІБНО буде це зробити! "надув" державу, а зараз держава його надула як жабу, через соломинку :D і цей дурень зараз їде до Києва плакати...
особисто за себе скажу: їздив і буду їздиди, поки вистачить здоров'я на велосипеді :) ... а, і МРІЮ вигідно впарити на 30% більше від б. у. авто мій новенький, чесно куплений в салоні Ланос-виручалочку. який в мене виїжджає не більше 2х разів на тиждень, коли зовсім погана погода,(щоб проїхатись від дому до автосервіса). :) бо таких безхребетних, нажаль, багато, ось і все!
Цитата
Сократ
+1 #5 Сократ 07.06.2020, 10:07
У нас дивні люди, коли купляють хлібину, то з випучиними очима питають, чому так дорого, тоді б як в Європі заплатили б за неї в середньому 30 грн, а коли купують черепок на колесах, то переплачують за нього в два рази від його реальної вартості і не жужать, ще й мріють, що потім втюхають його такому ж як і сам барану з наваром. В Європі люди знають, що через 3 роки машина стає пасивом, це тим, що витягує гроші з твого карману і це при їхній якості доріг, і палива, і обслуговування, і що це не інвестиція, а засіб пересування. Я б зрозумів, як би висока розтаможка для ввезених авто була б тоді, коли в нас було своє автовиробництво і для його захисту потрібно було б вводити такі міри. А так це просто обдирання тупих баранів, які вважають себе хитрожопими, за їхньої мовчазної згоди.
Цитата
Михайло
+1 #4 Михайло 07.06.2020, 09:35
Цитую Сашко:
80 відсотків завезених євроблях це "чермет" "брухт" "металолом". Вони становлять небезпеку для ВСІХ учасників руху. (Прийдіть на р-н Богдано пройдіться по дворах і подивіться які "раритети" стоять під під’їздами). Всі власники євроблях хитрожо****. Ви живете в Україні і повинні слідувати її законам. Написано потрібно розмитнети і заплатити податок - ПЛАТИ. В іншому випадку ти порушуєш Закони України. Як громадянин ти маєш право на протест і вимагання в Держави змінити ті чи інші закони, але до моменту зміни в законодавстві ти повинен його виконувати. Чому тільки євробляхи давайте створими Єврохамон, Євро побутова техніка, Євро бензин і так далі.

А ті що в нас перепродувалися вже по три рази, яким по 15-20 років і більше, які їздять по вбитих дорогах і запрвляються низькоякісним паливом це не чормет? і таких 80 %. Тут питання не стану машин, а їхньої реальної вартості! Бо в Африці "капейки" теж по 10000 у.е. продають для аборигенів.
Цитата
Сашко
+6 #3 Сашко 07.06.2020, 08:23
80 відсотків завезених євроблях це "чермет" "брухт" "металолом". Вони становлять небезпеку для ВСІХ учасників руху. (Прийдіть на р-н Богдано пройдіться по дворах і подивіться які "раритети" стоять під під’їздами). Всі власники євроблях хитрожо****. Ви живете в Україні і повинні слідувати її законам. Написано потрібно розмитнети і заплатити податок - ПЛАТИ. В іншому випадку ти порушуєш Закони України. Як громадянин ти маєш право на протест і вимагання в Держави змінити ті чи інші закони, але до моменту зміни в законодавстві ти повинен його виконувати. Чому тільки євробляхи давайте створими Єврохамон, Євро побутова техніка, Євро бензин і так далі.
Цитата
Михайло.
-4 #2 Михайло. 06.06.2020, 13:41
ПРИВІТ, якщо ти дурень, який переплачує близько 30% від реальної вартості б/у автомобіля і їздить по розбитих дорогах від хати до СТО, то то твої проблеми. Таких нажаль в нас дуже багато. А оскільки воно так і є, то в таких як ти просто давить жаба, бо ти знаєш, що через свою тупість та безхребетність ти заплатив за товар такі кошти, які він не вартий. Та ще й мрієш з наваром потім втюхати свій черепок, такомуж як і ти. Ось і все.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.