Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Історичний фільм про Холодний Яр викликав захоплення у Норвегії

2020 02 11 film1

 

В Осло відбувся прем’єрний показ нового українського історичного фільму «Чорний ворон», організований Посольством України в Королівстві Норвегія у співпраці з Українським культурно-освітнім центром.
Про це повідомляє Посольство України в Норвегії на своїй сторінці у Facebook.
Ця стрічка заснована на реальних подіях і розповідає про одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії — запеклу боротьбу українських патріотів проти більшовицької влади у 1920-х роках у Холодному Ярі. Фільм знятий за сценарієм, написаним на основі однойменного роману відомого українського письменника, нашого земляка, який народився у села Ганжалівка Лисянського району, Василя Шкляра.
Премʼєрний показ стрічки «Чорний ворон» відвідали представники норвезьких політичних та ділових кіл, депутати Стортингу, норвезькі діячі науки та культури, представники української громади Норвегії.

 

2020 02 11 film


У свою чергу, в Українському культурно-освітньому центрі в Осло зазначають, що зал був повний, на перегляд фільму представники діаспори завітали цілими родинами у складі 2-3 поколінь. Українці приїхали з віддалених куточків країни. На показі було багато української молоді, яка народилась і виросла вже в закордонні. Також на цю подію завітали друзі України багатьох національностей.
В Українському культурно-освітньому центрі також зауважили, що дуже вдячні за організацію показу і надзвичайно цінують «можливість долучитися до сторінок історії України, які й досі були невідомі широкому загалу».
У центрі також наголошують на важливості проведення просвітницької роботи серед українців за кордоном: «Куди б нас не заносила доля, Україна там, де лунає наша мова, де шанують наші традиції , пам’ятають нашу історію. Якою б гіркою наша історія інколи не була, її ніколи не можна забувати. Щоб це лихо знову не спіткало наш народ. Ми це добре усвідомлюємо. Ми передаємо нашу історичну пам’ять тут, на чужині, як палаючий смолоскип – від серця до серця, від родини до родини, від покоління до покоління. А ще ми зобов’язані проводити просвітницьку роботу серед місцевого населення тут, у Норвегії, щоб донести багатьом історичну правду про Україну, правду, яка десятиліттями приховувалась від усього світу».

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.