Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

У Пастирському вшанували відомого земляка Федора Дахна

2019 12 07 daxno

 

У п’ятницю в Пастирському відкрили меморіальну дошку відомому земляку Федору Дахну, акушеру-гінекологу, професору, заслуженому діячу науки і техніки України, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, який започаткував в нашій країні цілу епоху в репродуктивній медицині і якого справедливо називають «батьком» дітей з пробірки. Він помер у травні цього року у віці 79 років.
Ініціатором вшанування пам’яті уродженнця Пастирського стала директор місцевої школи Світлана Дахно.

 

2019 12 07 daxno1


«Схиляємо голови у пошані, згадуючи нашого земляка Федора Власовича Дахна, людину обов'язку, великої душі і самовіддачі. У пам’ять про нього в нашій школі ми провели урок пам'яті талановитого вченого, спеціаліста в області репродуктивної медицини та відкрили, на його честь меморіальну дошку, як вияв пошани та вічної пам'яті», – говорить «Сміла.ua» Світлана Дахно.
За її словами, пам’ятну дошку встановили на фасаді школи за зібрані її працівниками кошти.
«Федір Дахно був дуже приємною людиною у спілкуванні, щомісяця дзвонив нам, приїжджав у село і допомагав школі. Це він подарував нашому навчальному закладу телевізор, комп’ютер, принтер, холодильник, а торік 7 листопада на храмове свято дав на школу 10 тисяч , ми купили мякі диванчики у фойє, насос для потреб школи», – говорить Світлана Василівна.
Вона каже, що на відкриття меморіальної дошки запросили рідну сестру Федора Дахна – Женю Власівну Біляніну, яка живе у Пастирському. Вона розчулилася до сліз і дуже дякувала, що пам'ять про брата зберігається у його рідному селі.

 

2019 12 07 daxno2


«У день відкриття меморіальної дошки ми провели для учнів урок Федора Дахна. У нас записані такі уроки, коли він приїжджав до школи у 2014 році і пізніше. А ще у нас є музейний куточок ан його честь і виставка його праць», – підсумовує директорка Пастирської школи Світлана Дахно.
І додає, у селі пишаються таким земляком, професором зі світовим ім’ям.

 


Фото Світлани Дахно.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.