Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Сміляни дізналися про безоплатну соціальну та правову допомогу

2019 12 05 zaxid

 

У Міжнародний день людей з інвалідністю у міськрайонному центрі зайнятості провели захід для безробітних. Мова йшла про безоплатну соціальну та правову допомогу.
Як розповідають у центрі зайнятості, участь у зібранні взяли фахівці управління соціального захисту населення РДА та місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
«Людям з інвалідністю ми допомагаємо отримати засоби для реабілітації. Наприклад, ортопедичне взуття чи крісла-візки. Також ми допомагаємо тим, хто потребує санаторно-курортного лікування», – говорить Яна Бузун, головний спеціаліст відділу у справах інвалідів, ветеранів війни та праці та нагляду за правильністю призначення пенсій.
Вона каже, що дізнатися детальніше про послуги та необхідний пакет документів для їх отримання можна за адресою: вул. Незалежності, 37, каб.3.
За словами Наталі Мамонової, начальниці відділу організації надання безоплатної первинної правової допомоги, за такою підтримкою може звернутися кожен.
«Ми роз’яснюємо доступно для кожного клієнта як вирішити проблемні ситуації: до кого звертатися та з якими документами. Допомагаємо оформити такі звернення, скарги тощо. А от вторинну правову допомогу безоплатно отримують окремі категорії осіб – це люди з інвалідністю, ветерани війни, внутрішньо переміщені особи, діти, особи, що постраждали від домашнього насильства», – пояснює пані Наталя.
«Ми консультуємо людей з інвалідністю щодо оформлення статусу, складання індивідуальної програми реабілітації, реалізації свого права на працю, встановлення пандусів, стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати. Тож запрошуємо скористатися нашими послугами за адресою: вул. Соборна 96А», – додає Олена Сокол, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання правової допомоги.
Як наголошує модератор заходу Інна Дмитренко, заступниця начальника відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості, навчальні семінари та тренінги для людей з інвалідністю проводяться постійно.
«До Міжнародного дня людей з інвалідністю ми намагалися, щоб ці люди відчули, що суспільство їх підтримує. Для нас важливо, щоб відвідувачі отримали максимум користі із цього заходу і знали про те, де і хто їм допоможе вирішити їхні щоденні потреби», – підсумовує пані Інна. 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.