Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Обласні депутати проголосували за створення Смілянського округу

2019 11 12 Okryg

 

В Україні триває формування децентралізованої системи місцевого самоврядування. Його завершенням має бути проведення чергових місцевих виборів восени 2020 року на новій територіальній основі громад і районів.
Ми вже неодноразово писали, що на жаль, нас, смілян, чекає ще одна глобальна проблема - у проекті Черкаській області Міністерство регіонального розвитку не бачить окремого Смілянського району.
За незрозумілими критеріями нашу Смілянщину поділили між Звенигородським районом, до якого відокремлено найпотужнішу Ротмістрівську об’єднану територіальну громаду, та Черкаським районом, до якого віднесено м.Сміла та решту об’єднаних територіальних громад.
Вчасно схаменулися депутати Смілянської районної ради. На п’ятдесят першій сесії вони висловили своє критичне ставлення до такого устрою та вирішили звертатись до вищих органів влади щодо свого бачення проблеми.
Пропозиції Смілянської районної ради щодо утворення окремої п’ятої адміністративно-територіальної одиниці, межі якої мають збігатися з межами госпітального округу з центром в м. Сміла із включенням до його складу територіальних громад Смілянського, Кам’янського, Городищенського та Корсунь-Шевченківського районів були визнані слушними У Міністерстві розвитку громад і територій України. Думку депутатів у Міністерстві доводили заступник голови районної ради Василь Латенко з депутатом Василем Мельником. Вони разом із депутатом Віктором Золотоверхим провели ряд зустрічей у представницьких органах пов’язаних районних рад.
Проте процедура подання пропозицій щодо АТУ для врахування Міністерством розвитку громад і територій передбачає схвалення їх обласною радою й подання обласної державної адміністрації. І, врешті, за підтримки першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка та депутата обласної ради Наталії Кравцової питання про звернення депутатів Смілянської районної ради щодо змін до проекту моделювання системи адміністративно-територіального устрою Черкаської області було розглянуто і підтримано тридцять другою сесією обласної ради.
Під час голосування цього важливого питання у сесійній залі були присутні 51 депутат. З них голоси за підтримку звернення віддали 44 депутати, що дало можливість прийняти рішення, та дев’ятеро не брало участі у голосуванні.
Цікаво, що при цьому жодного голосу проти не було, але фракція партії «Відродження» у повному складі «проголосувала ногами», будучи відсутньою у сесійній залі, а фракція ВО «Свобода» хоч і брала участь у роботі пленарного засідання, та все ж повним складом не голосувала. Присутні на сесії депутати усіх інших політичних сил: ПП ВО «ЧЕРКАЩАНИ», ВО «Батьківщина», УКРАЇНСЬКОГО ОБЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП, Радикальної партії, депутатських груп «Основа» і «Шевченків край», позафракційні, віддали голоси за прийняття рішення.
Якою б не була воля обласних обранців, районна рада поважає вибір кожного. А усвідомлюючи свою відповідальність перед жителями району щодо збереження і примноження його потенціалу, забезпечення економічної спроможності та ефективної реалізації повноважень місцевого самоврядування, районна рада щиро дякує за розуміння і високу громадянську позицію депутатам обласної ради, які підтримали суспільну думку жителів Смілянського району: В.Тарасенку, М.Булатецькому, І.Нестеренку, В.Коваленко, О.Северину, В.Степовому, А.Футимі, О.Лупашку, В.Галушку, Г.Плічку, С.Лихошерсту, В.Уманцю, А.Ткаченку, В.Братанічу, А.Підгорному, О.Коваленку, В.Павличуку, С.Овчаренку, М.Авраменку, М.Мушієку, В.Бойку, О.Озірному, М.Козаку, М.Дивничу, О.Давиденку, А.Сегеді, Л.Сілко, І.Далібожаку, В.Далібожак, В.Костюченку, О.Рибченку, П.Захарцеву, А.Сахно, М.Морозюку, В.Копійченку, М.Пошиванику, О.Баштану, В.Парамонову, В.Погорілому, В.Ніжнікову, В.Веретільнику, В.Доманському, А.Коверському, А.Ярішу. 

scroll back to top

Коментарі  

Сократ
+3 #3 Сократ 13.11.2019, 17:10
А це тому, що ми живемо, як жуки в банці по деструктисній руйнівній системі - чим гірше, тим краще декому. А це грає на руку злодіям ворам та зовнішнім ворогам. От тільки мало хто з наших людей це усвідомлює. Якщо "керівник" злодій та хабарник його продвигають по карєрній драбині. "Цінний" кадр... Якщо десь хтось щось намагається зробити на благо суспільства та держави, його топчуть, дескредитують та звільняють. Якщо якийсь район, чи місто, чи село починає потихеньку ставати на ноги їх, як ми бачимо, приєднують до тих хто своє гробить та руйнує, щоб і там зробити гірше.
Цитата
Зе
+6 #2 Зе 13.11.2019, 08:08
Забiгали, дармоiди!
Корито забирають, рятуйте !
Цитата
Олена Миколаївна
+9 #1 Олена Миколаївна 12.11.2019, 20:44
Висловлюю свої глибокі співчуття Кам’янському, Городищенському та Корсунь-Шевченківському районам.... За що вас Бог карає?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.