Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

В Управлінні ЖКГ не хочуть брати на місто б/ушну ржаву сортувальну лінію сміття за 2 мільйони

2019 08 21 linia 

 

Депутати смілянської міської ради ще на початку року передбачили два мільйони гривень бюджетних коштів на придбання для потреб міста сортувальної лінії твердих побутових відходів та сміття. Справа, безперечно, потрібна і актуальна. До того ж законодавство підганяє вчити населення сортувати сміття, інакше – порушення закону.

 

2019 08 21 linia1

 

2019 08 21 linia2


Проте проблема в тому, що тендер на продаж сортувальної лінії виграла ПП Зайченко, яка займається у Смілі перукарською справою. Її представники заявили у тендері, що сортувальна лінія нова, у робочому стані, надали документи на техніку, доклали фото нового гарного обладнання.

 

2019 08 21 linia3

 

2019 08 21 linia4


Тендерний комітет наче й пропускає всю цю справу, бо у документах все гарно і красиво. Однак два мільйони гривень бюджетних коштів – серйозна сума для нашого міста. Треба знати, що купуєш. Тож начальник управління ЖКГ Валентина Зборівська, підпис якої є остаточним на всіх паперах, вирішила зібрати комісію та особисто поїхати й перевірити, що місту пропонують придбати за два мільйони.
Виїхавши на територію ПП «Факел», де розташована сортувальна лінія, комісія побачила невтішну картину: лінія давно не працює, заржавіла, все у смітті і бур’янах, техніка майже зламана. Номера пристроїв у документах не відповідають дійсності. Фото сортувальної лінії також дуже далекі від сумного реального стану справ. І хоча представник підприємця, власник сортувальної лінії розхвалював цей бізнес, розповідав про плюси сортування сміття і переваги саме цієї сортувальної лінії, члени комісії, міські та обласні депутати, які теж приїхали подивитись на це сортування, були невблаганні – стара напівзламана сортувальна лінія не може коштувати 2 мільйони гривень. А витрачання на неї коштів – це неповага до громади.

 

2019 08 21 linia5

 

2019 08 21 linia7

 

2019 08 21 linia8

 

2019 08 21 linia9


Начальник управління ЖКГ Валентина Зборівська так прокоментувала цю ситуацію для сайту Сміла.ua:
- Я подивилась тендерну документацію і піддала сумніву те, що там все гаразд із документами. Перше, що мені кинулось в очі – різні підписи ПП Зайченко і те, що її справа не пов’язана із сортуванням сміття. До того ж майже відразу з поліції по боротьбі з економічними злочинами надійшов лист, що у нашому тендері є неправдиві документи щодо майна. Ми вирішили ще раз провести засідання і докладніше вивчити це питання у новому складі тендерного комітету. Документи, які були подані на тендер, мене насторожили. І не даремно. Що ми сьогодні побачили? Документи і фото не відповідають дійсності. Лінія не нова, її вже експлуатували. Витрачати бюджетні кошти на придбання такої ржавої системи сортування – безглуздо. У нашому місті багато інших нагальних проблем – потрібні кошти на воду, тепло, ремонт доріг. Сортування сміття – необхідна справа, ми теж її вирішуватимемо, але не таким чином, треба мудро розпоряджатись грошима громади.

 

 

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.