Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

На Смілу поклали ще один новий борг Енергоінвесту у розмірі 33 млн грн (відео)

2019 06 26 borg

 

Про взяття на місто ще одного боргу від Енергоінвесту у розмірі 33 млн грн відкрито говорили на сесії міської ради. Цікаво, що спочатку про це нічого не було відомо, все замовчувалося, але коли активісти почали настирливо розкручувати це питання, шукати відповідей, запитувати владу, чиновникам теж довелося про це говорити.
Одним з перших про це заговорив активіст Олександр Ротань та члени ГО «АЄС-Сміла». Вони дізналися, що відбувся суд, на якому на місто і на КП «Смілакомунтеплоенерго» кладуть новий борг Енергоінвесту. Але, за словами активістів, на цьому суді не було нікого з представників КП «Смілакомунтеплоенерго», ніхто не захищав нашу громаду від нової несправедливості і нового боргового ярма.
Правозахисник Юрій Кармазін на сесії міської ради заявив: "Де того дня, коли був суд, був директор КП? Де його заступник? Де юристи? Якщо смілян не повідомили про суд і це рішення – то одна справа. Треба розбиратись. А якщо вони знали і свідомо не прийшли – то зовсім інше. Це зрада".
На думку правозахисника, секретар міської ради мав ухвалити рішення і залучити місто третьою особою, яка заявляє у суді про свої права і вимоги. Треба терміново зобов’язати рішенням сесії оскаржити взяття нового боргу. Слід звернутися у поліцію, ДБР, СБУ, прокуратуру, щоб розслідувати цей борг. Хто поставив підписи під цими документами? 

Юрій Кармазін пообіцяв, що захищатиме смілян, але треба, щоб до нього звернулися, щоб з боку депутатів були якісь дії, щоб сміляни теж хотіли боротися і відстоювати свої права.
Секретар міської ради Віктор Федоренко відповів, що впевнений у своїх діях і все депутати тоді зробили правильно. Міська рада у судах відстоюватиме інтереси громади. Але поки влада доб'ється справедливості, сміляни мали платити за газ по удвічі вищій ціні. Завдяки тому, що депутати проголосували за рішення про борги, минулої зими і наступного опалювального сезону люди платитимуть за газ по найдешевшій ціні в Україні.

 


Директор КП «Смілакомунтеплоенерго» Станіслав Голубець сказав, що підприємство ніяких боргів визнавати не буде. КП теж зайшло у суди і буде відстоювати права громади.

 


Але активісти не повірили на слово керівникові. Вони вимагають документів і доказів. Активісти пропонують шукати альтернативне опалення для міста, розробляти нову стратегію розвитку для міста, яка була б зрозумілою для усіх смілян.

 

scroll back to top

Коментарі  

Михайло
+7 #1 Михайло 26.06.2019, 15:04
Федоренко с*ка взяв і повісив на Смілу і смілян вкрадені злодіямии з енергоінвесту у самих же смілян гроші, що вони платили за опалення, і це він зробив не за просто так. А зараз ще цинічно бреше, що це вам холопи ще "благо" я зробив! І якщо то зроблю так ще не раз. Хто це чудо? Де вибори мера, якого обирає вся громада міста? Що це за зграя решал сидить біля корита? Доки це можна терпіти??!!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.