Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Країни переривають сполучення з Британією через новий штам коронавірусу

 

Усе нові країни переривають сполучення з Великою Британією через виявлений там новий штам коронавірусу, який вирізняється особливо швидким поширенням.
Тим часом, пише «Радіо Свобода» цей штам виявляють і в інших країнах по всій Земній кулі.
Про рішення обмежити пересування людей із Британії, а в деяких випадках і до неї, оголосили, зокрема, Нідерланди, Бельгія, Італія, Німеччина, Італія, Франція, Болгарія, Чехія, Австрія, Латвія, Литва, Естонія, Румунія, Швейцарія, Швеція, а поза межами Європи – Саудівська Аравія й Іран.
Цей список продовжує розширюватися. Деякі країни припиняють сполучення тим часом на 24 чи на 48 годин, інші на невизначений термін – поки не стане яснішою ситуація з новим штамом.
Тим часом Нідерланди й Італія з’ясували, що цей штам уже був у цих країнах кілька тижнів тому.
Про зараження цим штамом повідомили і з Данії і такої віддаленої країни, як Австралія.
Тим часом про схожу мутацію повідомили в Південній Африці – там вона теж викликала спалах захворюваності.
Цей варіант нового коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-19, на 70 відсотків більш заразний, ніж відомі досі форми, хоча наразі немає свідчень, щоб він викликав тяжчий перебіг захворювання чи спричиняв більшу смертність. Також немає даних, щоб він міг виявитися стійким до вакцин, які запроваджують нині.
У Британії про цю мутацію, відому як N501 і виявлену на півдні Англії, повідомили ще 14 грудня. 19 грудня прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон оголосив запровадження суворих карантинних обмежень у Лондоні й інших регіонах Англії, де цей вірус поширений найбільше. Зокрема, як повідомляють, у Лондоні цей штам уже спричиняє 60 відсотків від усіх випадків COVID-19.
Але в країні визнають, що ці обмеження запровадили запізно. Як заявив міністр охорони здоров’я Великої Британії Матт Ганкок, цей новий штам «вийшов із-під контролю». У країні за добу зафіксували майже 36 тисяч нових підтверджених випадків захворювання – майже вдвічі більше, ніж виявляли за день іще тиждень тому.
Всесвітня організація охорони здоров’я заявляє, що перебуває в тісному контакті з британськими охоронцями здоров’я з приводу цієї мутації.
За час пандемії, за даними Університету Джонза Гопкінза у США, у світі було зафіксовано на цей час майже 76 мільйонів 700 тисяч випадків захворювання, з них майже 1 мільйон 700 тисяч померли, майже 43 мільйони 200 тисяч уже видужали.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.