Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дівчина на візку стала призеркою конкурсу краси

2019 12 26 vizok

 

Жителька Черкас Наталія Давиденко вирішила не зважати на зламаний хребет, інвалідний візок і взяла участь у конкурсі краси. Вона виборола друге місце на всеукраїнському конкурсі «Краса без обмежень» для дівчат з інвалідністю, ставши першою віцеміс.
Як повідомляє «Громадське: Черкаси», п’ять років тому Наталія впала на сходах і зламала хребет. Відтоді вона не відчуває ніг і пересувається на інвалідному візку. Щоб адаптуватися до нового життя, дівчині знадобилося кілька років.
«Я випала із соціуму на рік точно. Депресія, апатія, безпорадність. Загалом нічого доброго. Були моменти, коли хотіла опустити руки. Дуже тяжко зрозуміти, що робити з собою та своїм життям, коли отримуєш інвалідність», – каже Наталія.

 

2019 12 26 vizok1


Коханий, мама та інші близькі люди завжди підтримували та підбадьорювали її. Коли Наталія познайомилася з іншими людьми на візках, лише тоді зрозуміла, що життя не закінчилося. Тоді воно почало налагоджуватися.
«Я стала сильнішою, самостійнішою та впевненішою в собі. Зрозуміла, що треба рухатися вперед і що все в моїх руках. Якби тяжко не було – не можна здаватися. Треба завжди боротися. Згодом це дасть свої хороші результати», – говорить Наталя.
Вона вирішила взяти участь у конкурсі для дівчат із інвалідністю «Краса без обмежень». Заявки надсилали дівчата з усієї України. Журі оцінювали зовнішність, ораторське мистецтво, активну позицію з питань інклюзії. Конкурс проходив п’ять днів. Цього року його темою була «Аліса у країні Чудес».
«Участь в цьому конкурсі розширила мій світогляд. Дала досвід, який позитивно впливає на мислення, ставлення до себе. Дала багато нових знайомств із людьми, які надихають рухатися вперед», – каже Наталія.
Наталія разом з іншими конкурсантками знялася у двох фотосесіях – в образі Аліси з країни Чудес та українському стилі. Образи дівчина придумувала собі сама. Черкащанка змагалася в кулінарному батлі та брала участь у пейнтбольній битві. На фінал Наталія готувала два танці. Один – в казковому образі Аліси, інший – у вечірній сукні.
За друге місце Наталія отримала подарунки від спонсорів конкурсу. Зокрема, ювелірні прикраси.
«Будь-яка подорож і подія змушують забути, що я на інвалідному візку», – каже Наталія.
Тому дівчина ловить усі можливості кудись поїхати: до санаторію чи на конкурс краси.
Останнім часом Наталія шиє косметички. Вже майже всі подруги мають її вироби. Тепер дівчина планує перетворити хобі на роботу.
«Не важливо, на інвалідному ти візку чи на власних ногах. Можна так само, як і всі, працювати, відпочивати, подорожувати. Головне – не сидіти на місці. Я собі постійно нагадую і всім раджу: навіть якщо чогось не можеш – знайди спосіб і зроби це інакше. Не варто зациклюватися на тому, що не виходить. А ще знайдіть собі улюблену справу. Коли займаєшся тим, що тобі подобається, то і настрій кращий, і думки в порядку», – говорить Наталія.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.