Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Учені відкрили 20 нових «місяців» Сатурна

2019 10 09 satyrn

 

Учені відкрили відразу 20 нових «місяців» (супутників) Сатурна. Таким чином, кількість небесних супутників Сатурна, які обертаються на орбіті навколо нього, зросла до 82. Попереднім рекордсменом Сонячної системи за кількістю «місяців» на орбіті був Юпітер — він має їх 79, повідомляє «Україна молода».
Відкриття нових місяців Сатурна є результатом досліджень групи астрономів під керівництвом Скотта Шеппарда з Наукового інституту Карнегі у Вашингтоні (США), проведених iз допомогою японського телескопа «Субару» на гірському масиві Мануа-Кеа на Гавайських островах. Про відкриття повідомив Центр малих планет (Minor Planet Center), який є підрозділом Міжнародного астрономічного союзу.
Кожен зі щойно відкритих космічних об’єктів має приблизно 5 кілометрів у діаметрі. Три з них обертаються у тому ж напрямку, що й сама планета, а 17 — у зворотному. Ті, орбіта яких проходить найближче до поверхні Сатурна, потребують для повного оберту навколо нього близько двох років, а ті, які розташованi найдалі, здійснюють повне коло навколо планети за три роки.
Як говорить відкривач небесних тіл, подальші дослідження їхніх орбіт допоможуть встановити їхнє походження. Учений також вказує, що подібні групи зовнішніх «місяців» обертаються також навколо Юпітера. Останнє відкриття дає зробити припущення, що між тими «місяцями» (або також об’єктами, які пролітають неподалік, такими як комети чи планетоїди) можуть траплятися несподівані зіткнення.
До складу групи, яка відкрила нові «місяці» Сатурна, входять, окрім уже названого керівника Скотта Шеппарда, Девід Джюїтт iз Каліфорнійського університету Лос-Анджелеса та Ян Клейна з Університету Гаваїв.
Це не перше відкриття цих астрономів. Минулого року Шеппард відкрив 12 нових «місяців» навколо Юпітера. Для вигадування назв для них він організував конкурс. Аналогічний конкурс буде оголошено і тепер. Усі охочі можуть пропонувати для «місяців» назви, які походять зі скандинавської, галльської або інуїтської міфологій.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.