Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Студент розробив програму для боротьби з продажем наркотиків через соцмережі

2019 10 04 vunaxid 

 

Ноу-хау належить третьокурснику Харківського національного університету внутрішніх справ (ХНУВС) Владиславу Лактіонову, який навчається на факультеті кіберполіції, повідомляє «Україна молода».
Свій чат-бот із назвою «Стоп Наркотик» він якраз і створював для того, аби полегшити роботу поліцейських, які займаються пошуком віртуальних адрес наркоторговців.
Ця ідея у нього виникла після успішного запуску своєї першої розробки, що допомогла однокурсникам отримати в поміч такого собі автоматичного ретельного секретаря.
«Я написав розклад занять в університеті і створив для нього спеціальну програму, — каже винахідник, — бо постійно заходити на сайт якось незручно. А так у «Телеграмі» є сформована група, яка пам’ятає, де ти вчишся, й щодня присилає твій розклад. Загалом, прикольно!»
Новий чат-бот створений за тим же принципом. Владислав каже, що не раз помічав на вулицях рекламу, де вказані конкретні дані віртуальних наркомагазинів. Як припинити їхню діяльність — невідомо, оскільки звичайна скарга адміністраторам того ж таки «Телеграма» навряд чи буде ефективною.
«Але я впевнений, що є немало людей, які б теж хотіли боротися в месенджері з таким явищем, — розповів автор ноу-хау. — Тоді й виникла ідея об’єднати всіх ентузіастів. Я сів і, можна сказати, за декілька ночей написав бота, функціонал якого полягає в об’єднанні всіх бажаючих задля подолання цієї проблеми».
Над запуском чат-бота працювали кілька студентів факультету кіберполіції ХНУВС. Декан В’ячеслав Марков залишився задоволений роботою своїх підопічних.
«Ідеться про програму, що дозволяє вибудувати функціонал, за допомогою якого можна архівувати та систематизувати інформацію, — повідомив він. — Це надзвичайно важливо для правоохоронних органів, оскільки в подальшому ці дані використовуватимуть у судах як докази. Ще одне завдання — консолідувати людей, аби молодь змогла брати участь у блокуванні акаунтів. Функціонал чат-бота ми постійно оновлюємо. Скажімо, нещодавно знайшли можливість додавати фотографії та геолокації».
У ході презентації чату «Стоп Наркотик» із ним змогли ознайомитися 5 тисяч користувачів, півтори тисячі з яких виявили бажання регулярно блокувати адреси наркокрамниць.
Масовість «ботів» у даному випадку надзвичайно важлива, оскільки написи на стінах із айпі-даними віртуальних магазинів оновлюються щодня. За даними правоохоронців, 90 відсотків усіх наркотичних засобів, що потрапляють до покупців, сьогодні реалізуються саме через інтернет.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.