Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Віталій Іванченко витягнув 8-кілограмового коропа

2019 10 04 korop1

 

«Все літо не знаходив собі місця, – згадує 46-річний Віталій Іванченко із Кам’янки. – Весь час мріяв зловити коропа. Ловлю їх чимало щороку. А тут – як відрізало. Жодного за літо. Їжджу по багатьох ставках Кам’янського району, але ніяк не щастило».
Але коропа Віталій, розповідають «Вечірні Черкаси» упіймав в рідному районі.
«Кілька років поспіль ми з товаришами складаємося по 600 гривень на рік і зарибнюємо ставок у селі Лебедівка. Ловимо вудками й спінінгами. Не люблю тих, хто полює гарпунами чи сітками. Але влітку там не ловилося. А це, хлопці кажуть, почався кльов. Я поїхав на ніч. У нас так заведено – хто рибалить, той і сторожує», – розповідає Віталій.
І додає, перед цим також чергував, але втекли два коропи. Один завів у корчі, а інший – зірвався. Зараз вони гарно клюють на горох.
Тож рибалка позакидав спінінги зі звуковими сигналізаторами й ліг спати. Ночі вже холодні, то ще й добряче змерз. Клюнуло аж у чотири години ранку. Сигналізатор, каже, пищав немов навіжений.
«Я відразу відчув, що попалася неабияка рибина. Дуже сильно тягало. Боявся за гачки, бо якось неправильно їх ув’язав і короп зірвався біля самого берега. Але цього разу все було гаразд. Думав не включати лампочку, бо короп сильно лякається світла й рветься з останніх сил. Але мусив умикати, бо маю коротку підсаку. Короп великий, важко було підтягти до підсаки», – пригадує пан Віталій.
Удома дзеркального коропа зважила й почистила дружина. Витягла з нього близько кілограма ікри.

 

2019 10 04 korop


«Загалом заважив 7 кілограмів 900 грамів, – каже Іванченко. – Це мій особистий рекорд. Кіт почув, що пахне рибою, але боявся наблизитися. Короп утричі більшим за нього був»,– підсумовує Віталій Іванченко.
Востаннє такого коропа він ловив 7 років тому в невеликому ставку біля Кам’янки. Тоді рибина заважила 7 кілограмів 800 грамів.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.