Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Різдво Пресвятої Богородиці: що заборонено робити в це свято

2019 09 21 bogorodicya

 

Свято Різдво Пресвятої Богородиці святкують 21 вересня 2019 року. В народі його ще називають Богородичним святом. Віряни цього дня відправляються в церкву зі своїми сім'ями на богослужіння. Що варто зробити в цей день, а від чого рекомендується утриматися – читайте далі.

21 вересня за народним календарем настає справжня осінь. Саме в цей день християни східного обряду відзначають Різдво Пресвятої Богородиці. Християни завжди зверталися до Діви Марії за захистом та благословенням, адже вона стала об'єднуючим началом між Богом та людським родом.

У багатьох місцях, свято Богородиці пишно відзначається, особливо там, де освячувалися церкви на честь Діви Марії. Цього дня християнам східного обряду вартує влаштувати гостини, на яких всі родичі зберуться за одним столом.

Що можна робити на Різдво Пресвятої Богородиці

Це свято вважається жіночим, коли жінку належить вшановувати як продовжувачку роду. Жiнки, в яких немає дiтей, повинні приготувати обiд i запросити на нього своїх близьких та родичів – "щоб молилася Богородиця за їхніх дiтей". Жiнкам варто також цього дня замовити службу в церквi. Кажуть, що молитви до Пресвятої Богородиці майбутніх матерів про здоров’я та щастя дітей, на яких вони чекають, у цей день мають особливу силу.

Віддавна цього дня жінки рано-вранці намагалися піти на водойму. Вважалося, що якщо жінка в цей день вмиється водою до сходу сонця, то краса її збережеться до самої старості. А для міцного здоров’я дітей обливали на порозі водою.

З цього дня починався цибульний тиждень – господині з грядок прибирали цей овоч. А до Різдва Пресвятої Богородиці намагалися зібрати весь урожай, а пасічники в цей час починали готувати бджіл до зимівлі – прибирати вулики. Наприкінці вересня зазвичай холоднішає, тому до Другої Пречистої рекомендується повністю викопати картоплю і завершити усі польові роботи.

З дня свята Різдва Пресвятої Богородиці можна було засилати сватів до дівчат. Також в цей день добре було робити весілля і ходити сім'ями в гості одне до одного.

Що не можна робити на Різдво Пресвятої Богородиці

Як і в будь-яке інше церковне свято на Різдво Пресвятої Богородиці заборонено займатися важкою фізичною працею. Цього дня не можна прибирати, копати, мити, вишивати, в'язати чи різати щось.

Щоб не розгнівати Богородицю постарайтеся в цей день ні з ким не конфліктувати. Не вживайте поганих слів та не розпочинайте сварку. А якщо інцидент був неминучий, то щиро попросіть вибачення.

Що цікаво, залишки їжі, які залишаться після трапези – викидати не можна. Дайте їжу, яка у вас залишилася своїм домашнім улюбленцям.

Якщо ви побачите жебраків у цей велике свято, то не проходьте повз них, а дайте їм милостиню. Особливо це стосується жінок, які не можуть народити дитину. Не жалійте грошей на людей, які не мають грошей і змушені жебракувати.

Джерело: телеканал новин «24»

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.