Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Які художні фільми створювали в Черкасах?

2019 08 23 films

 

За часів СРСР Черкаси вважали курортним містечком у самому центрі України. Не тільки туристи з усього Союзу приїжджали помилуватися краєвидами міста. Черкасами цікавилися й відомі в радянському творчому просторі актори й режисери. Ось декілька фільмів, зйомки яких проходили в нашому місті.


"Сезон Чудес"

 

2019 08 23 films1


Цей фільм можна назвати радянським мюзиклом. Картину знімали у форматі кліпу в 1985 році в Черкасах. У зйомках брали участь Алла Пугачова, Борис Моісеєв, Михайло Боярський. Одну зі сцен з Примадонною знімали в черкаській школі №13. У кінці фільму в титрах знімальна група дякує жителям Черкас, які брали участь у зйомках.

Сюжет фільму. Художник Вадим Тавров шукає нові джерела натхнення і заспокоєння від міської метушні. Він вирішує поїхати до друга в невелике містечко, де часто відпочивають артисти цирку. Виявляється, в будинку, куди він заселився, відбуваються різні дива. Спочатку художник намагається усамітнитися, але потойбічні сили проникають в житло крізь невеликі щілини. Він змушений приєднатися до веселощів. Серед циркових артистів Вадим зустрічає прекрасну дівчину – обличчя для нової картини.


"Дозвольте зліт"

 

2019 08 23 films2


Цей фільм знімали в 1971 році на території черкаського аеропорту за участі знаменитого актора Анатолія Папанова. У картині можна побачити, яким аеропорт був раніше, і помітити певні частини міста. "Дозвольте зліт" називають першим радянським фільмом із "голлівудськими спецефектами".

Сюжет фільму. Старого льотчика Сахно (герой А. Папанова) збираються усунути від улюбленої справи і відправити на пенсію. Але під час останнього польоту в літаку Іл-14 трапляється позаштатна ситуація, впоратися з якою може лише досвідчений льотчик. Під досвідченим керівництвом Сахна екіпажу все-таки вдається врятувати пасажирів і посадити літак.


"Сміливого куля боїться"

 

2019 08 23 films3


Картину знімали в 1970 році на території дитячого піонертабору "Чайка" в Дахнівці. У масовці знімалися діти, які відпочивали в таборі, а в деяких епізодах – місцеві жителі. Роль німецького кухаря зіграв батько знаменитого модельєра Віктора Черкаського. Назвою фільму став рядок з "Пісні сміливих", написаної в 1941 році. Друга назва фільму "Мишко приймає бій".

Сюжет фільму. У картині показують героїчну історію хлопчика Міші Скворцова. 22 липня 1941 року недалеко від піонертабору, розташованого біля кордону СРСР, висадився ворожий військовий десант. Німецькі окупанти полонили всіх дітей. Російське командування прислало на допомогу батальйон танків, але після бою радянські бронемашини були практично розбиті. Єдиний вцілілий танк знаходить хлопчик Міша, який втік із табору. Хлопчик стає другим членом екіпажу і намагається врятувати табір.


"Люблю. Чекаю. Лєна"

 

2019 08 23 films4


Зйомки мелодрами за мотивами повісті "Три слова" проходили в Черкасах у 1983 році. Ставив фільм відомий актор і режисер Сергій Ніконенко. У картині можна побачити черкаські пляжі та Дніпро. А одну зі сцен знімали в тодішньому ресторані "Рів'єра".

Сюжет фільму. Колишній десантник Сергій дізнається про сумну історію кохання свого друга і вирішує йому допомогти. Він відправляється в нелегкий шлях, щоб передати записку Лєни своєму товаришеві. По дорозі Сергій вирішує побачитися зі своєю коханою, але, схоже, його дівчина щось приховує... Його історія кохання теж виявляється непростою.

 

Джерело: Іn.ck.ua.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

19 березня 2024, 09:33

2024 03 18 GromadiНаш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.